2η δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης στη Λιβαδειά

kadoi libadeia

2Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΔΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” με επιτυχία η εκδήλωση για τη 2η δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Άρδευσης κ. Κων/νος Καπλάνης και ο Αντιδήμαρχος 

Τεχνικών Έργων, Εποπτείας κι Ευθύνης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εποπτείας και Συντονισμού Δράσεων του Δήμου σε θέματα διαχείρισης Εθνικών κι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Χρήστος Κυπραίος. 

Η Δήμαρχος Λεβαδέων αφού καλωσόρισε τους δημότες, τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μία από τις ενέργειες του Δήμου για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Αναφέρθηκε στη μελέτη κομποστοποίησης που εκπονείται τώρα συνολικής δαπάνης 140.000 ευρώ, καθώς και στην κατασκευή της μονάδας κομποστοποίησης προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ. Το έργο συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων βάσει του εθνικού σχεδιασμού. 

Η πρώτη διανομή κάδων κομποστοποίησης είχε πραγματοποιηθεί το 2018 με τη διαδικασία της κλήρωσης ενώ φέτος η διανομή πραγματοποιήθηκε με βάση τη σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων των δημοτών. 

Επίσης ανακοινώθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία τα θετικά αποτελέσματα από την παρακολούθηση της χρήσης των κάδων από τους δημότες.

Σχετικά