Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” Δ. Αλιάρτου-Θεσπιέων

laiki-sispirosi thivas

Στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Αλιάρτου έγινε, την περασμένη Κυριακή το βράδυ, η παρουσίαση του Δημοτικού ψηφοδελτίου της παράταξης «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Μπούτσικο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε επίσης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Βάγγος που εστίασε στα ζητήματα αγροτικής παραγωγής και τις συνέπειες των αντιαγροτικών πολιτικών της Ευρωπαικής Ένωσης που εφαρμόζουν πιστά όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ επειδή δεν εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα όπως και τα κλειστά δίκτυα άρδευσης που τόσο ανάγκη τα έχει ο κάμπος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Μπούτσικος ανέφερε μεταξύ άλλων :

«…Και μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές το πραγματικό ερώτημα που μπαίνει μπροστά στους εργαζόμενους, το φτωχό λαό και τα παιδιά του είναι: 

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές για το λαό Ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, διεκδικώντας τις δικές μας ανάγκες, βάζοντας πλώρη για να απαλλαγούμε από τα δεσμά του συστήματος που γεννά ανεργία, φτώχια και πολέμους. 

Με την αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων , στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, με ενίσχυση του ψηφοδέλτιου του ΚΚΕ  στην Ευρωβουλή, αυτό το μήνυμα πρέπει να δώσουμε προστά στη νέα επίθεση. 

Να μπουν πιο ισχυρές βάσεις οργάνωσης και διεκδίκησης για την επόμενη μέρα, για να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια λαϊκά προβλήματα.

Κάποιοι φίλοι, ίσως καλοπροαίρετα, αναρωτηθούν: μα καλά τι σχέση έχει ο Δήμος με το σύνολο των προβλημάτων που βιώνει μια λαϊκή οικογένεια σήμερα; Είναι υπεύθυνος ή αρμόδιος για όλα αυτά;

Φίλοι και φίλες

Υπάρχει πια αρκετή και συγκεντρωμένη πείρα και στην περιοχή μας για τη συμβολή των Δήμων:

•           στην εξειδίκευση και προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων, στην αύξηση της φορολογίας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

•           στην στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων

•           στην ανάληψη αρμοδιοτήτων που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στην ευθύνη του κράτους, με το φόρτωμα του κόστους στο λαό. 

Στη διαμόρφωση αυτού του ρόλου έχουν συμβάλει όλες οι αντιδραστικές αλλαγές στο κράτος και την τοπική διοίκηση που προωθήθηκαν εδώ και 20 χρόνια από όλες τις Κυβερνήσεις, με τη στήριξη των Περιφερειακών και της πλειοψηφίας των Δημοτικών Αρχών

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές

Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα της ηττοπάθειας κρατώντας τη φλόγα του αγώνα αναμμένη σε μια περίοδο που κυριαρχούσαν ακόμη οι αυταπάτες της δήθεν “πρώτης φοράς αριστερά” .

•           Διεκδικήσαμε μέτρα πολιτικής προστασίας, έργων υποδομής (αντιπλημμυρικά,  , αντισεισμική θωράκιση της πόλης) 

•           Αναδείξαμε το θέμα της ανεργίας προτείνοντας δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων σε αντιπαράθεση με την πολιτική φτωχοκομείου που εφάρμοσε η Δημοτική αρχή.

•           Αναδείξαμε το περιεχόμενο του Κλεισθένη και του χαρακτήρα της ΤΔ ασκώντας κριτική στον προϋπολογισμό, τον Ισολογισμό, το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, στην πλήρη εναρμόνιση του συνόλου των συμβούλων της συμπολίτευσης με τη λογική των ανταποδοτικών υπηρεσιών. 

Το ερώτημα που αντικειμενικά μπαίνει λοιπόν είναι 

Ανάπτυξη με βάσει τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας και της εποχής ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;

Εμείς απαντάμε με ενισχυμένη τη Λαϊκή Συσπείρωση μπορούμε  να βάλουμε εμπόδια, ώστε να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, ν’ ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. 

Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει σύγχρονα δικαιώματα  για το λαό και τη νεολαία. 

Αυτοί λοιπόν που παράγουν κι εκεί στρέφεται η προσοχή μας, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι , οι εργάτες η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, , που παράγει τα πάντα ,  δε γεύεται τον πλούτο της , αφού της τον αρπάζουν. 

Αυτό λοιπόν που μπαίνει επί τάπητος για το λαό μας, είναι να μην πέφτει θύμα  της λογικής όλων αυτών που του τσάκισαν τη ζωή με τα τρία μνημόνια και τώρα θα τον αναπτύξουν οι τοπικοί τους εκπρόσωποι! 

Να λοιπόν που και στις εκλογές συγκρούονται δύο γραμμές για  τον τύπο ανάπτυξης που ακουμπά στα συμφέροντα που εκπροσωπεί…..

… Εμείς Λέμε ναι  στην

Προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα της νεολαίας, τις ανάγκες των νέων ζευγαριών, της τρίτης ηλικίας και των ΑΜΕΑ.

Υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και της ανθρώπινης διαβίωσης.

Μέριμνα για την αλληλεγγύη του λαού και ταυτόχρονα οργάνωση της πάλης του. Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξης των δημοτικών κοινωνικών δομών, με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους όσους τις χρειάζονται.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη – φόρους των μακροχρόνια άνεργων, των πολύτεκνων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των ΑΜΕΑ και μείωση για τους υπόλοιπους.

Υποστήριξη των αδέσποτων ζώων με δημιουργία κατάλληλων χώρων φύλαξης

Σύγχρονο αρδευτικό σύστημα,.

Σύγχρονο, ασφαλές οδικό δίκτυο

Στήριξη όλων των χωριών του Δήμου μας, που έχουν εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Χωροταξικό σχεδιασμό με προτεραιότητα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και σεβασμό στο περιβάλλον.

Σύγχρονες δημοτικές υπηρεσίες στην πόλη και στα χωριά.

·       Δωρεάν αστική συγκοινωνία για να μπορεί ο άνεργος ο ηλικιωμένος  να έρχεται στην έδρα του Δήμου. 

·       Δωρεάν συμμετοχή σε προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού.

·       Σύγχρονους τόπους αναψυχής και παιδικές χαρές .

·       Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των απορριμμάτων ενάντια στη λογική της επιχειρηματικότητας και εμπορευματοποίησης, που σημαίνει νέα φορολογικά βάρη και αμφίβολη προστασία του περιβάλλοντος.

·       Αξιοποίηση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, με προτεραιότητα στα ιστορικά μνημεία που στέκονται σήμερα εγκαταλειμμένα  και απαξιωμένα από την απερχόμενη δημοτική αρχή , αλλά και την ανάδειξη του Λόφη ποταμού  σε όλο του το μήκος.

·       Ασφαλές αποχετευτικό που περιμένουμε ήδη τέσσερα χρόνια να τελειώσει και τελειωμό δεν έχει.

·       Καθαρά δίκτυα ύδρευσης

·        Σύγχρονους Βιολογικούς Καθαρισμούς που όλο περιμένουμε να αρχίσουν και ποτέ δεν ξεκινάνε.

·       Καθημερινή μάχη στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ.

·       Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των λειτουργικών δαπανών και αναγκών του Δήμου.

·       Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για τους Δήμους και των οφειλόμενων σε αυτούς.

·       Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη», που μετατρέπει τους Δήμους σε μακρύ χέρι του κράτους.

·       Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ικανό να καλύψει τα αναγκαία έργα υποδομής, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των Κοινοτικών κονδυλίων με αντίστοιχα έργα που θα κρίνονται επιλέξιμα.

·       Κατάργηση του αντιλαϊκού θεσμού της ανταποδοτικότητας των τελών

·       Προστασία των ελεύθερων χώρων και των δασών από την ιδιωτικοποίηση .

·       Πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού σε όλους τους δημοτικούς τομείς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·       Δημόσια δωρεάν Παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς, χωρίς τροφεία.

·       Δωρεάν, σύγχρονες παροχές υγείας, για σύγχρονο Κέντρο Υγείας με στελέχωση από ειδικότητες που λείπουν και λειτουργία ιατρείων στα μεγάλα χωριά του Δήμου.

Σχετικά