Επώνυμοι Έλληνες που βίωσαν το θαύμα στη ζωή τους

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για τις περιπέτειες τους

Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι στην Ελλάδα που είτε είχαν κάποιο τροχαίο, είτε κάποιο πρόβλημα υγείας και βίωσαν ένα μικρό προσωπικό θαύμα για το οποίο έχουν μιλήσει.

Νίκος Κουρκούλης

O τραγουδιστής έχει μιλήσει σε αρκετές συνεντεύξεις του για το θαύμα το οποίο βίωσε όταν ζήτησε καταφύγιο στο Άγιον Όρος.

Ο Νίκος Κουρκούλης είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πάγκρεας και περίμενε τις επαναληπτικές εξετάσεις. Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι πραγματικό θαύμα μιας και μετά την επιστροφή του, οι εξετάσεις έδειξαν φυσιολογικές. «’Όταν γονάτισα για να προσευχηθώ ένιωσα μια πολύ μεγάλη πίεση και νόμιζα πως ήμουν… ένα με το πάτωμα. Αυτό με έκανε να λιποθυμήσω και να μείνω έτσι για περίπου είκοσι λεπτά. Μόλις συνήλθα έβαλα τα κλάματα».

Σταμάτης Σπανουδάκης

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης πριν περίπου δυο χρόνια ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και όπως αναφέρει ο ίδιος περπατάει ξανά χάρη σε ένα θαύμα.

«Ο Αγιος Σπυρίδων, εκτός από τα όσα ξέρουμε γι’ αυτόν, πιστεύω ότι έχει και πολύ χιούμορ. Με σήκωσε από το καροτσάκι, όπου ήμουν λόγω αφόρητων πόνων στη μέση, τις δύο μέρες που χρειάστηκαν για τη συναυλία στην Κέρκυρα. Φεύγοντας, επανήλθα στον πόνο και στο πρόβλημα. Άρα, ο άγιος με έκανε καλά μόνο για την Κέρκυρα και τους Κερκυραίους! Χρειάστηκαν μετά δύο χρόνια και δύο εγχειρήσεις για να επανέλθω στην “κανονικότητα”. Ας μην ξεχάσω τους γιατρούς, που, ο Θεός να τους έχει καλά, με στήριξαν και με γιάτρεψαν με τις γνώσεις τους. ‘Ολη αυτή η περίοδος ήταν για εμένα ένα μεγάλο μάθημα. Επίσκεψη Θεού, λένε οι γέροντες την αρρώστια και τον πόνο. Πόσο δίκιο έχουν» είχε πει.

Μάγδα Τσαγγάνη

Η γνωστή ηθοποιός είχε δηλώσει πως όταν ήταν 7 χρονών ένα αυτοκίνητο είχε πέσει πάνω της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί την θεωρούσαν κλινικά νεκρή.

«Είδα την τελευταία στιγμή ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω μου. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Το επόμενο που θυμάμαι είναι τον πατέρα μου από πάνω μου στο νοσοκομείο που έκλαιγε. Έκλαιγε από τη χαρά του που έζησα, αφού οι γιατροί με θεωρούσαν κλινικά νεκρή. Ζω από θαύμα και το χρωστάω στην Παναγία. Είναι όμως μια ιστορία που δεν θέλω να φέρνω στη μνήμη μου».

Κώστας Μακεδόνας

Η ιστορία του τραγουδιστή είναι αρκετά γνωστή. Ο Κώστας Μακεδόνας έδινε εξετάσεις για το δίπλωμα του ελικοπτέρου όταν έχασε τον έλεγχο και το ελικόπτερο έπεσε. Εκείνος σώθηκε από θαύμα και μη μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί φώναζε «Ζούμε από θαύμα».

h3>Νίκος Αναδιώτης

Ο γνωστός ηθοποιός έχει μιλήσει πολλές φορές για τουλάχιστον τρία τροχαία που έχει σωθεί από θαύμα.

«Πολλὲς φορὲς έχω έρθει σε ἀπόγνωση και με την προσευχή όλα ξεπερνιούνται. Μέχρι σήμερα έχω σωθεί τρεις φορές από θαύμα, σε τρία μεγάλα ατυχήματα. Έχω τρακάρει με το αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεν πιστεύω όμως στην τύχη, δεν ήμουν τυχερός, όπως συνήθως λέμε. Κάτι άλλο πρέπει να συνέβη».

Άντζελα Δημητρίου

Η τραγουδίστρια έχει δηλώσει πως έχει βαθιά πίστη και πως πολλές φορές έχει βιώσει προσωπικά θαύματα.

«Πιστεύω βαθιά στην Παναγία και στον Χριστό. Με έχουν σώσει πάρα πολλές φορές και θα συνιστούσα σε πολύ κόσμο –ιδιαίτερα στους νέους– να πηγαίνουν να μιλούν σε έναν πνευματικό. Όταν σκοτώθηκε ο αδερφός μου σε τροχαίο και τρεις μήνες μετά πέθανε ο πατέρας μου, έπαθα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Άρχισα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει Θεός. Και τότε εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου η Παναγία. Μου εμφανίστηκε σαν μια μαυροντυμένη γυναίκα με μαντίλι στο κεφάλι και μου μίλησε».

Ειρήνη Μερκούρη

Η Ειρήνη Μερκούρη έχει μιλήσει παλιότερα για το θαύμα που βίωσε μετά από ένα χειρουργείο που έκανε.

«Το είδα, το ένιωσα και είναι υποχρέωσή μου να το λέω. Μετά το χειρουργείο, όταν γύρισα στο δωμάτιό μου, με πήρε ο ύπνος. Ήρθε τότε ο Άγιος Δαυίδ και με ξύπνησε, με ταρακούνησε πραγματικά.  Έπειτα από αυτό πιστεύω ότι με έσωσε η πίστη μου. Βέβαια από μικρό παιδί βλέπω οράματα και έχω ξαναδεί στο παρελθόν όνειρο με την Παναγία»

Θανάσης Ευθυμιάδης

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης σε παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξή του έχει αναφερθεί στο πώς το Άγιο Όρος και η Παναγία του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή με ένα θαύμα εσωτερικό. «Ήμουν κουτσός ψυχικά και έφυγαν οι πατερίτσες. Υπήρχαν κάποιες αλυσίδες ψυχικές που τις κουβαλούσα πολλά χρόνια και πήγα στο Άγιο Όρος και άνοιξαν. Είμαι βαθιά Χριστιανός».

Άγγελος Πυριόχος

Πριν αρκετά χρόνια ο Άγγελος Πυριόχος μαζί με το σκηνοθέτη Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο έζησαν το δικό τους θαύμα.

Ταξίδευαν παρέα με ένα μονοκινητήριο τύπου Τσέσνα, όταν παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα και έπεσαν στα ορεινά της Λακωνίας.

Τόσο ο γνωστός δημοσιογράφος όσο και ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος ζούνε από θαύμα.

Σχετικά