Η Περιφορά του Επιταφίου στη Λιβαδειά και η Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Οσίου Λουκά

epitafioi libadeia

Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά και η Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας

Με κατάνυξη τελέστηκε ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 2019 στην Ιερά Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Της ακολουθίας προεξήρχε, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα γεγονότα τούτων των ημερών να μην μείνουν επιφανειακοί συναισθηματισμοί, αλλά βιώματα που θα μας συνοδεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μας και ενθυμούμενοι τη θυσία του Χριστού να παίρνουμε δύναμη να ανεβαίνουμε τις ανηφόρες του δικού μας Γολγοθά. Και αναφέρθηκε στη σημασία του Σταυρού και της  Αναστάσεως του Χριστού. Τέλος, ευχήθηκε υγεία, καλή δύναμη και η Ανάσταση του Χριστού να φέρει χαρά και ελπίδα σε όλους.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως καθώς και η συνάντηση με τους Επιταφίους  του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Καλή Ανάσταση με υγεία και δύναμη.

imtl.gr

Σχετικά