Συγκρατημένη αισιοδοξία για την Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές

thespies aleksia

Η κατάσταση του κοριτσιού χαρακτηρίζεται σταθερή – Όσο δεν υπάρχουν επιπλοκές, οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι – Συνεχίζονται οι έρευνες για το όπλο από το οποίο έφυγε η σφαίρα 

Σταθερή είναι η κατάσταση της 8χρονης Αλεξίας, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές ανήμερα του Πάσχα, κάτι που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους γιατρούς.

Τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα πέρασαν και πλέον περιμένουν από το παιδί να ανταποκριθεί μετά τη λεπτή χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε. Στο πλευρό της 8χρονης βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς της, που αγωνιούν.

Το παιδί τους βρέθηκε μια ανάσα από τον θάνατο και ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες χωρίς να παρουσιάζει επιπλοκές, η αισιοδοξία μεγαλώνει.

Ψάχνουν το όπλο

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές αναζητούν το όπλο από το οποίο έφυγε η σφαίρα που τραυμάτισε το άτυχο κορίτσι.

Για το λόγο αυτό βρίσκεται στις Θεσπιές ειδικό κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου, καθώς το μόνο που έχει εξακριβωθεί είναι είναι ότι η σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη δεν προέρχεται από καραμπίνα αλλά από πιστόλι ή περίστροφο.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πώς παρά το ότι η περιπέτεια της 8χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο κανείς από όσους οπλοφορούν στην περιοχή στην οποία συνέβη το τραγικό ατύχημα δεν έχει παρουσιαστεί στις αρχές για να ελεγχθεί το όπλο του.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναμένεται να εξετάσουν όλους όσους κατέχουν όπλα, έτσι ώστε από τη βαλλιστική εξέταση να βρεθεί ο δράστης με τις έρευνες να έχουν επικεντρωθεί κυρίως σε δύο χωριά από τα οποία ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η σφαίρα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού είναι στα εγκληματολογικά εργαστήρια και τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει γνωστό στις αρχές τι διαμετρήματος είναι. Παράλληλα αυτό που θέλουν να εξετάσουν οι ειδικοί είναι η τροχιά της σφαίρας έτσι ώστε να μπορούν να σχηματίσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή από την οποία προήλθε.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του γλεντιού, όταν το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος, τρομάζοντας τους γονείς της, οι οποίοι, όταν έτρεξαν κοντά της, διαπίστωσαν πως έχανε αρκετό αίμα από το κεφάλι.

Σύμφωνα με συγγενή της οικογένειας, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr, καθ’ όλη τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού ακούγονταν πυροβολισμοί από διπλανό χωριό, με το οποίο τους χωρίζει μια μικρή ρεματιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η 8χρονη έπεσε στο έδαφος και είδαν τα αίματα, κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα. 

Σχετικά