Τσίπρας: Οριστικά οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου

Την επόμενη Παρασκευή έρχεται στη Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά την κατάργηση του αφορολογήτου» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μία κυβέρνηση λαμβάνει το μήνυμα των πολιτών και επισπεύδει τις εκλογές μετά την ευρωκάλπη. Το 2015 όταν βρέθηκα χωρίς ένα μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας πήγα σε εκλογές. Το κάνω και τώρα μιας και το μήνυμα δυσαρέσκειας ήταν ισχυρό. Δεν παραιτήθηκα, θα δώσω τη μάχη με καθαρό δίλημμα ποιος θέλει να κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

«Οι εκλογές αποφασίσαμε να γίνουν στις 7 Ιουλίου. Συνταγματικά η προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα για τη διάλυση της Βουλής είναι 30 μέρες. Και να ήθελα δεν μπορούσα να πάω νωρίτερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο Προεδρικό Μέγαρο θα πάω στις 10 Ιουνίου», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Οδηγούμε τη χώρα πρόωρα αλλά συντεταγμένα στην κάλπη. Θα επισκεφτώ τον κ. Παυλόπουλο, επικαλούμενος το σχετικό άρθρο του Συντάγματος για τη διάλυση της Βουλής», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα «θρίλερ» ως προς την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, απλώς υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευθούν τη δημοκρατική του ευαισθησία. «Θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Μέχρι να κλείσει η Βουλή θα είμαστε εκεί για να παράγουμε νομοθετικό έργο. Μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση θα ασκήσει κανονικά τα καθήκοντά της» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 

Σχετικά