Πρωτοβουλίες Γιάννη Σταθά για να μην κλείσει ALPHA BANK στην Αράχωβα

gianis stathas

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ   ΣΤΑΘΑ  ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ALPHA BANK  ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΤΟΥ   ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ         ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

    Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ στελεχών της Διοίκησης της ALPHA BANK και ομάδας με επικεφαλής τον πρώην Βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιάννη Σταθά , με θέμα συζήτησης την ανακοινωθείσα, από την Τράπεζα, αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της στην Αράχωβα που έχει προγραμματιστεί για τις 21/6/2019.

Αν και η απόφαση της Διοίκησης για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος θεωρούταν μέχρι σήμερα δεδομένη, η σημερινή συζήτηση, κατάφερε να αντιστρέψει το “αρνητικό” κλίμα, να βάλει στο τραπέζι και άλλες προοπτικές ώστε να ανακοπούν σε πρώτη φάση οι διαδικασίες αναστολής για άμεση παύση λειτουργίας του Υποκαταστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση είχε λάβει την απόφαση αυτή εδώ και καιρό για καθαρά οικονομικούς λόγους παρατηρώντας ότι το συγκεκριμένο Υποκατάστημα λειτουργεί εδώ και χρόνια με αρνητικό πρόσημο και μέχρι σήμερα δεν εμφανίζονται σημάδια και τάσεις βελτίωσης ικανές να αφήσουν ανέπαφη την λειτουργία του. Παρ’ αυτά, στην μέχρι σήμερα προσπάθεια βιωσιμότητας του Υποκαταστήματος από την πλευρά της Διοίκησης, έχουν ληφθεί ήδη μέτρα μείωσης των εξόδων λειτουργίας και ελαχιστοποίησης του προσωπικού.

Αφού εξετάστηκαν και σήμερα όλες αυτές οι συνιστώσες της απόφασης αυτής,

ο κ. Σταθάς επέμεινε στην προοπτική και την δυναμική της Αράχωβας, μεταφέροντας και την πεποίθηση της τοπικής κοινωνίας ότι αξίζει τον κόπο η επανεξέταση του θέματος καθώς και ότι χρειάζεται μια πιο ουσιαστική και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ της Τράπεζας και των επιχειρηματιών της περιοχής γιατί μπορεί να προκύψει κάποια θετική εξέλιξη και για τις δύο πλευρές.

Επίσης ο κ. Σταθάς, ανέπτυξε και το προγραμματιζόμενο πλάνο Έργων του Δήμου που σύντομα θα μπεί σε τροχιά και θα φέρει εξελίξεις στο Δήμο, στον τουρισμό της περιοχής και ειδικότερα στην Αράχωβα.

Σε μια έμπρακτη ακόμα προσπάθεια για την αναστολή της αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας στην Αράχωβα, με πρωτοβουλία του Γιάννη Σταθά, στην συζήτηση παρευρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ο οποίος δεσμεύτηκε απέναντι στην Διοίκηση της Τράπεζας, για άμεση μείωση του μισθώματος θέλοντας και αυτός να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή.

Μετά λοιπόν όλα τα παραπάνω, η Διοίκηση θα αποφασίσει μέχρι τέλος της εβδομάδος για:

1) Υπολειτουργία του Υποκαταστήματος μέχρι μέσα Οκτωβρίου του 2019 με 2 

ημέρες λειτουργία την εβδομάδα.

2) Πλήρη λειτουργία του υποκαταστήματος από μέσα Οκτωβρίου μέχρι τέλους   

του έτους (Δεκέμβριος 2019).

3) Ενίσχυση του προσωπικού με εξειδικευμένο προσωπικό όλες ή κάποιες μέρες την εβδομάδα για συμβουλευτική επιχειρήσεων και επιχειρηματικά δάνεια.

4) Επανεξέταση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος στο τέλος του έτους.

      Το μόνο πλέον που μένει μέχρι τότε, είναι η τοπική κοινωνία και αγορά να (απο)δείξει εμπράκτως το αίτημά της για παραμονή του Υποκαταστήματος την Αράχωβα.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ

                                   Πρώην  Βουλευτής Νομού Βοιωτίας

Σχετικά