Αντετοκούνμπο: Θέλω να είμαι στο Παγκόσμιο να βοηθήσω τη χώρα μου

Η άφιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά την ανακήρυξή του ως MVP του ΝΒΑ, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των εγχώριων Μέσων, αλλά και πλήθος κόσμου που θέλει, έστω και για μία στιγμή, να δει από κοντά τον «Greek Freak».

Τι δουλειά όμως είχε η οικογένεια του άσσου των Μιλγουόκι Μπακς κοντά στη Μονή Πετράκη; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η οικογένεια αγόρασε διαμέρισμα σε κοντινή απόσταση από τη Μονή Πετράκη. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα συνεργείο που αναλαμβάνει μετακομίσεις βρέθηκε στο διαμέρισμα για να είναι όλα έτοιμα με την άφιξη του Γιάννη. Δεν πρόκειται για ένα πολυτελές διαμέρισμα, αλλά κύρια μέριμνα της οικογένειας είναι να καλύψει τις ανάγκες της όποτε επισκέπτεται τη χώρα μας. Αλλωστε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένα παιδί προσφύγων που πούλαγε CD για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, δεν θέλει να προκαλεί, αλλά ούτε και να τραβά τα φλας για την πλουσιοπάροχη ζωή του.

Ο Γιάννης που ξεκίνησε από το Φιλαθλητικό, ένα μικρό παιδί με όνειρα να γίνει ποδοσφαιριστής, πλέον όλοι θέλουν αυτό το 24χρονο αγόρι να καταφέρει και τον επόμενό του στόχο: να γίνει πρωταθλητής του NBA. Ο Γιάννης θα βρίσκεται στην πατρίδα που αγαπά, την Ελλάδα, και την περιοχή που τον φρόντισε, τα Σεπόλια, αυτό το Σάββατο για το τουρνουά «AntetokounBros». Σ’ αυτό το μικρό μπασκετάκι που «χτύπησε» για πρώτη φορά την πορτοκαλί αγαπημένη του… Σ’ αυτό το μικρό μπασκετάκι που έχει γκράφιτι το πρόσωπό του.

Πάντως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρουσίασε το πρώτο παπούτσι που φέρει την υπογραφή του και τόνισε πως όταν πιστεύεις πραγματικά στον εαυτό σου και δουλεύεις σκληρά, γίνεται πραγματικότητα κάθε σου όνειρο. Η συγκινητική αναφορά στον πατέρα του. Αρχικά, ο MVP της σεζόν στο ΝΒΑ τόνισε. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έχω τα δικά μου παπούτσια με την υπογραφή μου. Αλλά αν εργάζεσαι σκληρά και πραγματικά πιστεύεις στον εαυτό σου ακόμη και τα πιο τρελά σου όνειρα, γίνονται πραγματικότητα. Διάλεξα τη Nike, γιατί συνεργαζόμουν και τα πρώτα τέσσερα χρόνια μου στο ΝΒΑ, με στήριξε και συνέχισα μαζί της, γιατί είμαι πιστός άνθρωπος».

Επιπλέον, μιλώντας για το παπούτσι του ανέφερε: «Εχει στοιχεία του χαρακτήρα μου. Είμαι άνθρωπος της οικογένειας. Οπου πάω προσπαθώ να αντιπροσωπεύω την οικογένειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Γι’ αυτό και στο παπούτσι υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματα της μητέρα μου, των αδελφών μου και της κληρονομιάς του πατέρα μου, καθώς και η σημαία της χώρας μου».

Basketball player Giannis Antetokounmpo, second left, of the Milwaukee Bucks, who was named NBA Most Valuable Player for the 2018-19 poses with his brothers Thanasis, left, Kostas,second right, and Alex, right, during the presentation of his new shoe, in Zappeion hall, Athens, on Friday, June 28, 2019. Antetokounmpo is in Greece to attend a 3×3 baseball tournament which he sponsors. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Μάλιστα το λευκό παπούτσι που παρουσίασε στο Ζάππειο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του πατέρα του, Τσαρλς, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν από περίπου 2 χρόνια. Παράλληλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να μπορούν να ψηφίσουν οι μετανάστες στις Εθνικές Εκλογές και έδειξε τις κοινωνικές του ευαισθησίες για άλλη μια φορά. Συγκεκριμένα, ο «Greek Freak» δήλωσε επί του θέματος: «Θυμάμαι όταν ήμασταν και εμείς πιτσιρίκια, έπαιρναν οι φίλοι μας ταυτότητες-διαβατήρια, και εμείς δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν. Πηγαίναμε και ρωτούσαμε τους γονείς μας, γιατί δεν έχουμε εμείς διαβατήριo; Γιατί δεν έχουμε ταυτότητα; Γιατί δεν μπορούμε να πάμε και εμείς ένα ταξίδι; Δεν μπορούσαν να μας εξηγήσουν κιόλας. Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ψηφίσουν, να βγουν να πουν την άποψη τους. Είναι καταπληκτικό, παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, να τους δίνεται μια ευκαιρία να είναι σαν τα άλλα τα παιδιά. Ειδικά για τους μετανάστες, χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό».

Οσον αφορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε παρών. Ο «Greek Freak» θα παρευρεθεί στα παρκέ της Κίνας κι όπως όπως τόνισε με δηλώσεις του είναι ενθουσιασμένος που θα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής, ενώ επεσήμανε πως δεν τον νοιάζει σε ποια θέση θα τον βάλει ο προπονητής, παρά μόνο να βοηθήσει την «επίσημη αγαπημένη». Ερωτηθείς για την Εθνική ομάδα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προσωπικού παπουτσιού του, ο «Greek Freak» απάντησε πως «δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή σε ποια θέση θα παίξω. Είτε παίξω στην θέση 1 είτε στην θέση 5 δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να παίξω, είμαι μπασκετμπολίστας. Θέλω να είμαι εκεί να βοηθήσω την χώρα μου να πετύχει κάτι καλό. Εχω ήδη μιλήσει με κάποιους συμπαίκτες για την προοπτική της συμμετοχής και είμαστε όλοι ενθουσιασμένος και ανυπομονούμε».

Σχετικά