Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τα μέλη του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη προσφύγων

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τα μέλη του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη προσφύγων που χρηματοδοτείται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και με μέλη της ομάδας έργου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) που υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA.
Τα μέλη του Δικτύου ενημέρωσαν το Δήμαρχο Λεβαδέων σχετικά με τη δράση του, το οποίο συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και σήμερα συμμετέχουν σε αυτό 13 Δήμοι της χώρας. Αναφέρθηκαν στο ρόλο του Δικτύου που είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων που υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων και στοχεύει στην οργάνωση και υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων και μεταναστών και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας ευχαρίστησε τα μέλη του Δικτύου για την παρουσία τους στη Λιβαδειά και για την αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Δικτύου. Εξέφρασε τη στήριξή του στις δράσεις του Δικτύου ώστε να αναπτυχθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός ένταξης βάσει των αναγκών της κάθε τοπικής κοινωνίας. Τόνισε επίσης, ότι ο Δήμος Λεβαδέων καταβάλλει προσπάθειες για το σχεδιασμό προγραμμάτων απασχόλησης προσφύγων στο Δήμο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Σχετικά