Κουρά νέου Μοναχού στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου-ΦΩΤΟ

Μνήμη Ανακομιδής ιερών λειψάνων Αγίου Γεωργίου – Κουρά μοναχού

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την Ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αραχώβης.

Το εσπέρας της παραμονής, Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου, όπου και τέλεσε την κουρά του δόκιμου μοναχού Κωνσταντίνου Βάβου (π. Χερουβείμ).

Στον Εσπερινό τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Σιλουανός, οι Καθηγούμενοι της  Ιεράς Mονής Tιμίου Προδρόμου Aτάλης – Mπαλή Γέροντας Παρθένιος,  της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς Αλμυρού Γέροντας Νεκτάριος, της Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης Γέροντας Θεοδόσιος, της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων – Αγίας Σκέπης Γέροντας Νεκτάριος, της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά Γέροντας Σεραφείμ, η Καθηγουμένη της Ι.Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων Γερόντισσα Ευπραξία, η Καθηγουμένη της Ι.Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Ασωπίας Γερόντισσα Βασιλεία, η Καθηγουμένη της Ι.Μονής Αγίων Νηπίων Γερόντισσα Σιλουανή, η Καθηγουμένη της Ι.Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης Γερόντισσα Φιλοθέη, αντιπροσωπεία μοναχών από το γυναικείο Ι.Ησυχαστήριο Μήτηρ του Ηγαπημένου, κληρικοί και πολυάριθμοι πιστοί.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχήθηκε στο νέο μοναχό καλό αγώνα και οι ευχές όλων των συμπροσευχομένων να τον στηρίζουν. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους φιλοξενούμενους Καθηγουμένους, Καθηγουμένες, τους κληρικούς και όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στον Εσπερινό και την κουρά του νέου μοναχού της αδελφότητας. Μετά το τέλος του Εσπερινού προσφέρθηκε κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής και στη συνέχεια παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα.

imtl.gr

Σχετικά