Βολιβία: Εγκατέλειψε τη χώρα ο Έβο Μοράλες – Άσυλο στο Μεξικό

Έφυγε από τη Βολιβία ο Έβο Μοράλες λίγες μέρες αφού αναγκάστηκε σε παραίτηση. Με ανάρτηση στο twitter ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη χώρα. «Αδέρφια μου, με πονά που φεύγω. Θα επιστρέψω σύντομα». Η φωτογραφία με.. νόημα που ανέβασε στο twitter και η εικόνα μέσα από το αεροπλάνο με τη σημαία του Μεξικό. Βανδαλισμοί και οδομαχίες στη Λα Πας, ο στρατός στους δρόμους.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Βολιβία, λίγες μέρες μετά τις εκλογές. Ο Έβο Μοράλες εγκατέλειψε τη χώρα και φυγαδεύτηκε στο Μεξικό, όπου ζήτησε άσυλο, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για πραξικόπημα και την αστυνομία πως είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Μοράλες

Ο Έβο Μοράλες επιβιβάστηκε ήδη σε μεξικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος με προορισμό το Μεξικό, όπου του έχει προσφερθεί πολιτικό άσυλο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας Μαρσέλο Εμπράρδ. Μάλιστα, πόζαρε μέσα από το αεροπλάνο που τον φυγάδευσε από τη χώρα του, κρατώντας μια σημαία του Μεξικό…

Νωρίτερα, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο twitter όπου φαίνεται ξαπλωμένος στο πάτωμα ενός μάλλον εγκαταλελειμμένου κτιρίου, προφανώς για γλιτώσει τη σύλληψη, ο Έβο Μοράλες ενημέρωσε τους υποστηρικτές του πως φεύγει από τη Βολιβία και ευχαρίστησε το Μεξικό που του παρείχε πολιτικό άσυλο.

«Αυτή είναι η πρώτη νύχτα αφού εγκατέλειψα το προεδρικό εξαιτίας του πραξικοπήματος των Μέσα και Καμάτσο με τη βοήθεια της αστυνομίας», έγραψε.

Σχετικά