Αποκαλυπτήρια της προτομής του Χαριλάου Γκορίτσα στο Γυμνάσιο Θεσπιών-ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια σεμνή τελετή στο προαύλιο του Γυμνασίου Θεσπιών,πραγματοποιήθηκαν σήμερα 15-11-2019 ,τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου δωρητή Χαριλάου Γκορίτσα ,η οποία είχε κλαπεί πριν ένα χρόνο. (Δείτε ΕΔΩ)

Η τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο στη μνήμη του δωρητή και αποκάλυψη της προτομής και συνεχίστηκε με σύντομη ομιλία της φιλολόγου κας Κατρισιωση Παναγιώτας που αναφέρθηκε στη ζωή του Χαρίλαου Γκοριτσα .Στην τελετή εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας,παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γ. ,οι Αντιδήμαρχοι κα Μπόγρη Ζαχαρούλα και Μαλέσης Κων/νος,ο πρόεδρος της κοινότητας κος Δρίτσας Σωτήρης ,ο Πρόεδρος της επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κος Σιαμανδούρας Γεώργιος,πολίτες,ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία του κου Παναγιώτη Γκορίτσα,απογόνου του δωρητή.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δωρεάς για όλη την περιοχή,στις δεκάδες γενιές που φοίτησαν,αλλά κυρίως στο μήνυμα που δίνει στην κοινωνία η πράξη αυτή.

 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι πολύ ενδιαφέρουσα η πράξη αυτή απο έναν Θεσπιέα και αφορά την ευρύτερη περιοχή,στο πνεύμα του αλτρουισμού με τον οποίον ιστορικά είναι συνδεδεμένοι οι Θεσπιείς.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κος Παναγιώτης Γκορίτσας εκφράζοντας τη συγκίνησή του για την τελετή αυτή.

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου  Αλιάρτου Θεσπιέων

  Φωτογραφίες ΕΔΩ

Σχετικά