Συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ

46η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ : Συγκέντρωση και πορεία στη Λιβαδειά

Τα ταξικά σωματεία και επιτροπές αγώνα εργαζομένων της Λιβαδειάς μαζί με τους νέους , τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τίμησαν τη λαϊκή εξέγερση κατά της χούντας το 1973 που κορυφώθηκε με την αιματοβαμμένη εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο όπου είχαν οχυρωθεί οι φοιτητές ζητώντας “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνικά Ανεξαρτησία”.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης που “ήταν γεμάτη με το νόημα πουχε κάτι απ’ τις φωτιές” ακούστηκαν δυνατά, απ’ τους ομιλητές και τους συγκεντρωμένους, τα μόνιμα αιτήματα της εργατικής τάξης για τερματισμό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, την ειρήνη και φιλία των λαών, την εξολόθρευση του φασισμού και του ρατσισμού.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα εργαζομένων στον Δήμο, Αλέκος Καρκάνας και η εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων Δημοσίου-ΙΚΑ-ΟΑΕΕ, Βάσω Γκικοπούλου.

Την κεντρική ομιλία έκανε η γραμματέας της ΤΟ Λιβαδειάς της ΚΝΕ, Νικολίνα Φάσα που αναφέρθηκε στα λαϊκά αιτήματα της εποχής της χούντας που παραμένουν ανικανοποίητα μέχρι και σήμερα καθώς και στη όλο και πιο επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα ΕυρωΝΑΤΟικο Αμερικανικά σχέδια στην περιοχή μας. Στην εντεινόμενη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αποθήκη πυρηνικών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Σχετικά