Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας:Διπλασίασαν τον μισθό του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Λ.Σ. ΘΗΒΑΣ

ΔΕΥΑΘ: «ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ,

ΑΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

KAI ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.»

          Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ, με την οποία διπλασιάζονται οι αποδοχές του Προέδρου του Δ.Σ. και των εξόδων παράστασης για τα μέλη του Δ.Σ. Η συγκεκριμένη αποφαση επιβεβαιώνει τη λαϊκή παροιμία «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι».

            Όπως έχουμε επισημάνει, η ΔΕΥΑΘ βρίσκεται σταδιακά σε ολοένα και καλύτερη οικονομική κατάσταση, έξοφλώντας σημαντικό μέρος των δανείων της και αγοράζοντας πλέον το νερό στη μισή τιμή από την ΕΥΔΑΠ.

            Με βάση αυτά τα δεδομένα, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να εξετασθεί η μείωση του τιμολογίου στη Θήβα κι έχουμε εναντιωθεί σε ενδεχόμενη αύξηση του τιμολογίου στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

            Έχουμε επίσης ζητήσει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με σχέσεις εργασίας μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.

            Σε όλα τα παραπάνω αιτήματά μας, ακούμε μόνιμα την απάντηση ότι αυτά μπορεί να πλήξουν τη «βιωσιμότητα» της επιχείρησης, ότι συνεπάγονται ανεπίτρεπτη αύξηση των εξόδων και ούτω καθεξής.

            Αποδεικνύεται ότι τόσο η τωρινή Δημοτική Αρχή, χωρίς να κρατάει τα προσχήματα της προηγούμενης, αντιλαμβάνονται τη ΔΕΥΑΘ ξεκάθαρα ως μια επιχείρηση που γενικά πουλάει νερό σε πελάτες. Για την επιχείρηση λοιπόν, οι μόνιμες θέσεις απασχόλησης και η μείωση του τιμολογίου είναι κόστος, φαίνεται όμως ότι οι αυξήσεις στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι…

            Η δική μας θέση είναι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και διαφωνούμε κάθετα με την εμπορευματοποίησή του. Στη βάση αυτή, πιστεύουμε ότι η ΔΕΥΑΘ πρέπει να λειτουργεί με βασικό κριτήριο την παροχή καθαρού νερού σε όσο το δυνατό χαμηλότερη τιμή.

            Το σημαντικότερο ζήτημα για τους δημότες είναι ότι ενώ πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις, εκκρεμεί η νέα τιμολόγηση της ύδρευσης και αποχέτευσης, με βάση το νέο – πλήρως ανταποδοτικό – πλαίσιο που καθόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η τωρινή.

            Για το λόγο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του Δήμου σε επαγρύπνηση, καθώς είναι πολύ πιθανό η νέα τιμολόγηση να συνεπάγεται αυξήσεις στους λογαριασμούς.

            Η κινητοποίηση των εργαζομένων και των φορέων του Δήμου μας μπορεί να σκήσει πραγματική πίεση, ώστε να παρθούν μέτρα ανακούφισης και να μην περάσουν τα όποια σχέδια για νέες αυξήσεις.

Σχετικά