Συλλαλητήρια σε Θήβα,Χαλκίδα και Αθήνα για το ασφαλιστικό

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

   ΘΗΒΑ 11:00 π.μ.  ΧΑΛΚΙΔΑ 11:00 π.μ.  ΑΘΗΝΑ 10:30 π.μ.
  Κεντρική Πλατεία   Εργατικό Κέντρο   Προπύλαια

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση με το «νέο Ασφαλιστικό». Ο στόχος όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα και της ΕΕ είναι η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη. Οι ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν σταμάτησαν ποτέ. Κάθε νέος αντιασφαλιστικός νόμος όχι απλά δεν καταργούσε τους προηγούμενους, αλλά τους ενδυνάμωνε.

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία – Πρόνοια. Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την επίθεση στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, την αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις. 

Τι επιδιώκουν:

  • Παραμονή στην εργασία για «μακρύτερο χρονικό διάστημα», ώστε να διασφαλίζεται η «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος, δηλαδή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Μείωση του «μη μισθολογικού κόστους», μέσω στοχευμένων μειώσεων στις εργοδοτικές εισφορές. Η εισφορά που καταβάλλεται από τους εργοδότες και από την οποία σχεδόν απαλλάσσονται, είναι μέρος του εργατικού μισθού.
  • «Ελαχιστοποίηση των περιπτώσεων πρόωρης συνταξιοδότησης» τόσο για όλους τους εργαζόμενους, όσο και σχετικά με ορισμένα επαγγέλματα, όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της, συνεχώς και για πάνω από εξήντα χρόνια  λεηλατούν τα αποθεματικά των Ταμείων, τα παρακρατούσαν άτοκα για να εξασφαλίζουν τζάμπα χρήμα στις επιχειρήσεις. Τεράστια κεφάλαια χρηματοδότησαν την ανάπτυξη του κεφαλαίου στη χώρα μας. Έγιναν «δανεικά και αγύριστα», μετατράπηκαν σε βιομηχανίες, καράβια, τράπεζες και επιχειρήσεις. 

Στο χορό έχει μπει, ασφαλώς, και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με την συμφωνία της για την ίδρυση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου, με τον ΣΕΒ. Έσπερναν και σπέρνουν μέσα στους εργαζόμενους, μαζί με εργοδοσία και κυβερνήσεις, το δηλητήριο του διαχωρισμού, της διαφοροποίησης, της εξαίρεσης, υποσκάπτοντας την αναγκαία ενότητα των εργαζόμενων για να αντιμετωπίσουν την αντιασφαλιστική λαίλαπα. 

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης. Για την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας. Για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος. Για αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.   Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κανένας κάτω από 751 ευρώ, καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ – ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ – ΑΥΛΩΝΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

Σχετικά