Tον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνάντησε ο Δήμαρχος Λεβαδέων

Σε συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi συμμετείχε το βράδυ της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα Philippe Leclerc, καθώς και Δημάρχων από την υπόλοιπη χώρα (συνολικά συμμετείχαν 10 Δήμαρχοι).

Συζητήθηκαν κυρίως οι παράμετροι του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας «ESTIA», χάρις στο οποίο οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος,  σε  διαμερίσματα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τη Λιβαδειά και  θεωρείται επιτυχημένο.

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως στην επέκταση και την ενδεχόμενη διεύρυνση του προγράμματος καθώς και τα επί μέρους προβλήματά του και ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη, καθώς αντηλλάγησαν εμπειρίες και απόψεις ανάμεσα στους Δημάρχους των οποίων οι Δήμοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

H συζήτηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και ο κ. Granti ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Δημάρχους για την συνδρομή τους στην επιτυχία του προγράμματος ESTIA.

Σχετικά