Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας: Κωμικοτραγική η εικόνα των παρατάξεων του Δ.Θηβαίων για τις αυξήσεις στη ΔΕΥΑΘ

Η απόφαση του Δημάρχου Θήβας για το πάγωμα (στην πραγματικότητα) της Απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ περί διπλασιασμού των αποδοχών του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. είναι αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και δημοτών του Δήμου.

Αποδεικνύεται ότι η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να φέρει θετικές εξελίξεις. Υπάρχουν περιθώρια η κινητοποίηση εργαζομένων και δημοτών να εμποδίσει αποφάσεις που είναι σε βάρος τους και να κερδίσει κατακτήσεις σε όφελός τους.

Για τα διάφορα κωμικοτραγικά που ακούσαμε και είδαμε τις προηγούμενες ημέρες και ώρες, δε μπορούμε να αποφύγουμε τα εξής σχόλια.

Θέλει πραγματικά θράσος οι παρατάξεις των κ. Παπαβασιλείου (Ο πολίτης στο κέντρο) και Τραμπάκουλου (Δημοτικής Συνεργασία Ευθύνης) με το ένα χέρι να ψηφίζουν τις αυξήσεις μαζί με την πλειοψηφία και με το άλλο να της κουνάνε το δάχτυλο για το ίδιο θέμα. Πρόκειται για προκλητικό τυχοδιωκτισμό.

Ακόμη μεγαλύτερο θράσος επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας, που κρατάει την ίδια στάση με τη δημοτική του παράταξη. Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ εφάρμοσε για τις αυξήσεις των αποδοχών το άρθρο 3 του Ν. 1089/1980, το οποίο έχει τη σημερινή του μορφή μετά από τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν το 2017, το 2018 και το Μάρτη του 2019. Πολύ περισσότερο, η επικείμενη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΘ θα θέσει σε εφαρμογή την υπ’αριθμ. 135275/2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία είναι πλήρως ανταποδοτική, στο βαθμό που επιβάλλει τέλη στην τιμή ακόμη και για την περίπτωση που τα ύδατα ενός δήμου δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω μόλυνσης. Απ’όσα γνωρίζουμε όμως, το 2017, το 2018 και το Μάρτη του 2019 τη χώρα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με δυο λόγια, εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι…

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με συνέπεια υπέρ των λαϊκών συμφερόντων μέσα κι έξω από τα όργανα του Δήμου.

Στην ουσία του θέματος, το κρίσιμο ζήτημα για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Δήμου είναι να κινητοποιηθούμε ενόψει της νέας τιμολογιακής πολιτικής για την αποτροπή αυξήσεων και τη διεκδίκηση μειώσεων στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΘ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας.

Σχετικά