Για δύο σοβαρά θέματα συναντήθηκε ο δήμαρχος Θηβαίων με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων Γ. Αναστασίου

με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας 

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας,  κ. Δημήτρη Οικονόμου, συναντήθηκε, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα για το Δήμο Θηβαίων  και ειδικότερα το θέμα της συμμετοχής του Δήμου στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων. 

Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός,  τον ερχόμενο Ιανουάριο ξεκινά η χρηματοδότηση των τοπικών χωρικών σχεδίων, με την εκπόνηση των οποίων λύνονται σημαντικά  και χρόνια ζητήματα σε σχέση με τις χρήσεις γης και την πολεοδόμηση.  

Η χρηματοδότηση θα γίνει σε επίπεδο Δημοτικής Ενότητας, γεγονός που επιτρέπει τη χωρική εστίαση στις περιοχές προτεραιότητας και την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των σχεδίων.

 Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο Δήμος θα υποβάλλει εγκαίρως σχετικό αίτημα για τη συμμετοχή του στη χρηματοδότηση.

Επίσης, από τον Δήμαρχο τέθηκε το θέμα χρηματοδότησης για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας και δρομολογήθηκε  συνάντηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου θα συζητηθεί η από κοινού λήψη πρωτοβουλιών ΥΠΕΝ-Υπ.Πολιτισμού και Δήμου για την ένταξη έργων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σχετικά