«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»: Κάτω από τη βάση Δήμος Θηβαίων και ΔΕΗ

Πριν ξεκινήσει η επέλαση της «ΖΗΝΟΒΙΑΣ» τόσο ο Δήμος Θηβαίων όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μας διαβεβαίωναν ότι ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν από την κακοκαιρία.

     Προφανώς, υποτίμησαν τις συνέπειες της χιονόπτωσης και δεν κατέστρωσαν και εναλλακτικό σχέδιο. Αποδείχτηκε η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, του δήμου αλλά και των επιχειρήσεων «κοινής ωφέλειας». Ο μηχανισμός του δήμου μετρήθηκε, ζυγίστηκε  και κρίθηκε ελλιποβαρής. 

    Πίσω από τις παρενέργειες και την ανικανότητα των «υπευθύνων» κρύβεται ένας θάνατος στις Πλαταιές, κεντρικοί δρόμοι αδιάβατοι, νέκρωση της οικονομικής δραστηριότητας σε όλη την  περιοχή σε μία περίοδο που η αγορά στενάζει και περίμενε να ισοφαρίσει τις ζημιές  αυτές τις μέρες.

     Η δημοτική αρχή οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο- έστω και καθυστερημένα-  να ζητήσει να κηρυχθεί ο Δήμος Θηβαίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αμβλυνθούν οι βλάβες που υπέστησαν τοπικές κοινότητες, υποδομές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου μας.

    Ενόψει της νέας κακοκαιρίας που θα έρθει- βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, άλλωστε- δηλώνουμε και πάλι τη διαθεσιμότητά μας όταν και όπου χρειαστεί και τη συμμετοχή μας σε όποια πρωτοβουλία οργανώσει ο Δήμος Θηβαίων σε επιτελικό και πρακτικό επίπεδο που θα έχει ως στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων  που ενδέχεται να προκύψουν. 

Σχετικά