Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Θηβαίων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης

anastasiou

Σκληρή απάντηση δίνει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Αναστασίου στην ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης( Δείτε ΕΔΩ) για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία στο Δήμο Θηβαίων.

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Συμβαίνει και στις καλύτερες ομάδες.

 Το πολύ σημαντικό όμως είναι να ξέρεις πώς να διαχειριστείς την ήττα σου. Να μπορείς, αν έχεις βέβαια την ικανότητα, να αναγνωρίσεις και να αποδεχθείς την νίκη του αντιπάλου σου. 

Δυστυχώς η ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης αποδεικνύει ότι δεν έχει την δυνατότητα ως παράταξη να διαχειριστεί την συντριπτική της ήττα στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και καταφεύγει σε αισχρές, χυδαίες και ανήθικες  ανακοινώσεις.

Έκπληξη και αγανάκτηση προκάλεσε η ανακοίνωση, η οποία είναι παντελώς άκαιρη αν αναλογιστούμε τον χρόνο που αυτή έγινε, παραμονή Πρωτοχρονιάς καθώς και άστοχη μη σεβόμενη την πραγματική μάχη που δόθηκε σχεδόν για τρεις ημέρες που όλος ο μηχανισμός του Δήμου, οι υπάλληλοι του Δήμου, οι αιρετοί τόσο της πλειοψηφίας αλλά και της Τοπικής Κοινότητας Θήβας καθώς και οι Προέδροι και τα τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων προσπαθούσαν για να αντιμετωπιστεί ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. 

Προφανώς δυσαρεστήθηκαν που ως Δημοτική Αρχή μπορέσαμε στο μέτρο του δυνατού να ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο που είχαμε, αν αναλογιστούμε το μέγεθος και την ραγδαιότητα του καιρικού φαινομένου που έπληξε τον Δήμο μας και μπορέσαμε σήμερα που μιλάμε να έχουμε το δημοτικό δίκτυο βατό με τα λιγότερα προβλήματα.

 Με μεγάλη διάθεση αυτοκριτικής και παρόλο που δεχόμαστε πάρα πολλά συγχαρητήρια δεν είμαστε αυτοί που θα κλείσουμε τα μάτια στα λάθη και τα τρωτά του συστήματος αλλά πάντοτε δίπλα στον Δημότη και προς όφελός του δίνουμε διαρκή μάχη ώστε να βελτιωθούμε και να απαλείψουμε κάθε αρνητικό. 

Είναι άχαρο και άθλιο πάνω στον πόνο και στην καταστροφή να προσπαθούν κάποιοι να εξάγουν πολιτική υπεραξία.

 Είναι θλιβερό να περιμένουν κάποιοι νεκρούς για να εξιλεωθούν για την ανεπάρκειά τους.  

Η θέση μας ως δημοτική αρχή είναι όταν ο αντίπαλός σου κάνει κάτι σωστό να το επικροτείς. Αυτό λέγεται πολιτικός πολιτισμός και θα πρέπει στην Ελλάδα την χώρα που γέννησε την δημοκρατία να υπάρχει πολιτική ενηλικίωση. Πολιτικός πολιτισμός μάλλον είναι άγνωστος όρος για την Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης.

 Εμείς από την μεριά μας ευχόμαστε στους Δημότες μας να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Με αγάπη και αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας και αισιοδοξία για το μέλλον.

Σχετικά