«Βούλιαξε» η Θεσσαλονίκη λόγω Agrotica – Σχεδόν στο 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων

130.000 επισκέπτες αναμένονται στην έκθεση

Ανάρπαστα έγιναν τα ξενοδοχεία αλλά και τα Airbnb στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου λόγω της έκθεσης Agrotica.

Σύμφωνα με το voria.gr, πολλοί είναι οι εκθέτες που αναγκάστηκαν να μείνουν σε ξενοδοχεία περιμετρικά της πόλης, αφού δεν υπήρχαν δωμάτια ούτε για δείγμα στα κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης.

Η πληρότητα αγγίζει σχεδόν το 100% ενώ στην σελίδα της Airbnb η πληρότητα είναι μέχρι και την Κυριακή στο 86%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό. «Χρυσές δουλειές» αναμένεται να κάνουν και οι εστιάτορες αφού εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρουν ότι δέχονται συνεχώς κρατήσεις για το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και για το μεσημέρι της Κυριακής.

130.000 επισκέπτες στην έκθεση

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η κινητικότητα που καταγράφεται στα καταλύματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και στα εστιατόρια, καθώς η 28η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, ΔΕΘ – Helexpo σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 2.000 εκθετών, ενώ είναι εδώ και περίπου δύο μήνες sold out, έχοντας καλύψει και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο, του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η Agrotica, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της Ευρώπης και αναμένεται να συγκεντρώσει 130.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Εκτιμάται πως το οικονομικό αποτύπωμα, που αφήνει η τετραήμερη διοργάνωση, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αγγίζει τα 25 έως 30 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, το πρωί του Σαββάτου αγρότες έκλεισαν την πύλη της ΔΕΘ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Σχετικά