Συμμετοχή μαθητών του 3ου Γυμνασίου Θήβας στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η

Διεθνής Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  εορτάζεται στις 11 Φεβρουαρίου 2020.”

 Στο πλαίσιο  ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning (ιτουίνιγκ) και με θέμα: “Ας γιορτάσουμε την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου μαζί ”, οι μαθητές της Πρώτης Τάξης του 3ου Γυμνασίου Θήβας συνεργάζονται με μαθητές από την  Ευρώπη και την Τουρκία, για ένα καλύτερο διαδίκτυο. 

(Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  μαθητές από 4 σχολεία της Ισπανίας, ένα της Πορτογαλίας, ένα της Γερμανίας, ένα της Κροατίας και  ένα της Τουρκίας). 

“Ο κυβερνοεκφοβισμός (Cyberbylling) είναι ένα είδος ηλεκτρονικού εγκλήματος που συμβαίνει στο διαδίκτυο, όλο και πιο συχνά. Κάνει τους ανθρώπους (τα θύματα) να αισθάνονται άσχημα και άβολα. Οι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν όταν:

 1)κάποιος άλλος οικειοποιείται  την ταυτότητά τους, 

2)τα προσωπικά τους δεδομένα αποκαλύπτονται και 

3)ψεύτικα νέα και πληροφορίες γι αυτούς διαδίδονται στο διαδίκτυο. 

Αυτό προξενεί πολύ άγχος και κάποιες φορές οδηγεί ακόμα και στην αυτοκτονία”. 

   Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό είναι λάθος! Ενώνουμε λοιπόν  τις φωνές μας με τους άλλους μαθητές και λέμε σε όλους  “Στοπ στον Κυβερνοεκφοβισμό”  STOP στο Cyberbylling.

Προτείνουμε στους μαθητές και στους νέους που ασχολούνται κυρίως με το διαδίκτυο, να ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες όπως: Αθλητισμό – Περπάτημα στη Φύση – Χορό – Φωτογραφία – Διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων – Επιτραπέζια παιχνίδια – Σκάκι – Λαϊκή Τέχνη – Ψηφιδωτά κ.ά.

Σχετικά