Δυναμώνει τις επόμενες ώρες ο χιονιάς – εξπρές

Θα πληγεί η Αττικοβοιωτία μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής

 Ακρως χειμερινό το σκηνικό. Πού χιονίζει, πού θα χτυπήσει ο χιονιάς-εξπρές τις επόμενες ώρες

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Αττική, που πλήττεται από τον χιονιά, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες. Ηδη έχουν ασπρίσει Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, ενώ σφοδρή χιονόπτωση έχουμε σε Διόνυσο, Πεντέλη, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Βαρυμπόμπη, Αγιο Στέφανο, Ερυθραία, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Μαλακάσα. Κλειστή είναι από νωρίς η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, ενώ για περισσότερες από δύο ώρες είχε απαγορευτεί και η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από το Σχηματάρι και πάνω.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τα φαινόμενα θα ενταθούν ακόμα περισσότερο και θα πληγεί η Αττικοβοιωτία μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (7/2). Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει χιονόπτωση σε χαμηλά υψόμετρα, όμως κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ο καιρός θα… γλυκάνει, για να ξαναχαλάσει πρόσκαιρα το Σάββατο.

Εδώ και περίπου μία ώρα σημειώνεται έντονη χιονόπτωση σε περιοχές των βορείων προαστίων κι ο χιονιάς αναμένεται να δυναμώσει. Προβλήματα ορατότητας υπήρχαν στην Εθνική οδό από Κηφισιά και προς τα πάνω, ενώ η Νέα Οδός ανακοίνωσε ότι ήρθη η απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας.

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα.

Σχετικά