Μαζική και μαχητική κινητοποίηση των μαθητών από τα σχολεία Θήβας και Καπαρελλίου

Εκατοντάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της Θήβας και του Λυκείου Καπαρελλίου πραγματοποίησαν σήμερα μαζική μαθητική κινητοποίηση που κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Οι μαθητές με ζωντάνια και ενθουσιασμό από νωρίς το πρωί έφταναν από τα σχολεία τους στο Γήπεδο Θήβας όπου ήταν το σημείο συνάντησής τους. Ζωγράφισαν στα πανό τους συνθήματα «για σχολείο που μορφώνει και όχι να εξοντώνει- Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους»!

Με δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας διαδήλωσαν και βρωντοφώναξαν «θέλουμε σχολείο δημιουργικό – όχι κέντρο εξεταστικό» και με τον παλμό τους κέρδισαν τα μπράβο και τα χειροκροτήματα του λαού της περιοχής.

Απαίτησαν να αποσυρθεί ο νόμος που εξισώνει τα πτυχία των πανεπιστημίων με τα κολέγια, λύσεις για τα προβλήματα των σχολείων τους!

Η κινητοποίηση έληξε με όλους τους μαθητές να εκφράζουν τη θέλησή τους ο αγώνας να συνεχιστεί, αφού «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά» όπως με δυναμισμό φώναξαν οι μαθητές.

Τη μαθητική κινητοποίηση χαιρετίζουν τα Συνδικάτα Μετάλλου ΒοιωτίαςΦαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας – ΑυλώναΤροφίμων – Ποτών ΒοιωτίαςΧημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος»Οικοδόμων Θήβας.Οι μαθητές, τα παιδιά μας, διεκδικούν τα αυτονόητα:

Να έχουν Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.

Να έχουν ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Να έχουν ένα σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό

Για αυτό αντιδρούν:

  • Στα τεράστια κενά σε καθηγητές και στις απαράδεκτες κτιριακές ελλείψεις (θέρμανση, αίθουσες διδασκαλίας, άθλια κατάσταση πολλών σχολείων κλπ).
  • Στην οδηγία που προωθεί η κυβέρνηση και εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με αυτά των κολλεγίων, που κάνει τα πτυχία των Πανεπιστημίων «ένα ακόμα χαρτί», «ένα ακόμα προσόν» στην προσπάθεια και στο όνειρό των παιδιών μας να σπουδάσουν αυτό που τους αρέσει και να δουλέψουν πάνω σε αυτό στο μέλλον.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενες έχουν διαχρονικές ευθύνες για αυτό το χάλι. Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που με την πολιτική τους:

  • Μας αναγκάζουν να ακριβοπληρώνουμε από αυτά που δεν έχουμε για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα.
  • «Ξεδιαλέγουν» τα παιδιά μας σε «καλούς» και «κακούς» μαθητές, σε παιδιά που «παίρνουν τα γράμματα» και σε άλλα που «δεν τα παίρνουν», ρίχνοντας τις ευθύνες πάνω μας και όχι στην πολιτική τους που έχει φτιάξει έτσι το σχολείο. Κρύβουν το γεγονός ότι στο εκπαιδευτικό σύστημα που έχουν φτιάξει σημασία έχει η «τσέπη» της οικογένειας.
  • Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα βάζουν και το επιπρόσθετο εμπόδιο της «βάσης του 10»… Αλήθεια, από πού κι ως που, με ποιο κριτήριο, σε ποιο σούπερ εκπαιδευτικό σύστημα βάζουν αυτή τη βάση;;; Οι ίδιοι που αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς καθηγητές μετά κάνουν κριτική ότι έχουν χαμηλό επίπεδο μόρφωσης!!!

Ας αφήσουν τα παραμύθια ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τους μαθητές και τους φοιτητές. Γιατί την ίδια στιγμή που μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά για καθηγητές και σχολικές υποδομές, δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, είναι έτοιμοι να στείλουν και στρατό για επεμβάσεις σε ξένες χώρες…

Μαθητές και μαθήτριες της Βοιωτίας! Παιδιά μας!

Η θέση των εργατοϋπαλλήλων είναι στο πλευρό τον παιδιών τους, στο πλευρό των μαθητών.

Η θέση των μαθητών είναι στο πλευρό των γονιών τους!

Γιατί έχουμε έναν κοινό αντίπαλο! Γιατί αύριο θα είστε και εσείς εργαζόμενοι!

Η πολιτική που εξοντώνει εσάς στο σχολείο είναι η ίδια που αφήνει κι εμάς απλήρωτους, με χαμηλό ή καθόλου μισθό, με ωράρια – «λάστιχο» και τσακισμένα δικαιώματα, με συνθήκες γκέτο στους χώρους δουλειάς. Είναι η ίδια πολιτική που οδηγεί στο σακάτεμά μας, στις επαγγελματικές ασθένειες, στα εργατικά ατυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα.

Είναι η ίδια πολιτική που με το νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση θέλει να μας κάνει να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, με μικρή ή καθόλου σύνταξη, να μη μπορούμε να έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εμείς και οι οικογένειές μας.

Για αυτούς τους λόγους την Τρίτη 18 Φλεβάρη τα Συνδικάτα μας ΑΠΕΡΓΟΥΝΕ

και συγκεντρώνονται στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε δίπλα μας!

Εργαζόμενοι και μαθητές ενωμένοι να φωνάξουμε για τα δίκαια αιτήματά μας!

Μόνο έτσι θα νικήσουμε!

Σχετικά