ΛΑΡΚΟ: Κλείνουν σήμερα την εθνική στον κόμβο του Μαρτίνου

Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα» για τη ΛΑΡΚΟ τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και καλεί σήμερα 

Τετάρτη 12 Φλεβάρη στη 1 μ.μ. στον κόμβο του Μαρτίνου στην Εθνική Οδό. Παράλληλα καταγγέλλει τα ψέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που επιδιώκει μέσα από αυτά να δικαιολογήσει το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο «χαιρετίζει θερμά την καθολική απεργία και μαζική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ σήμερα στο χώρο του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Οι πάνω από 1.000 συγκεντρωμένοι, ανάμεσά τους μικρομαγαζάτορες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αντιπροσωπείες Σωματείων και φορέων από τη Στερεά και όλη τη χώρα,  ολόκληρες οικογένειες της περιοχής, οι μαθητές των σχολείων που με κατάληψη το Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρυμνας – Μαρτίνου κατέβηκε στην απεργιακή συγκέντρωση και το Γυμνάσιο – Λύκειο Μαλεσίνας έκανε αποχή και πορεία στην πόλη της Μαλεσίνας,  όλοι αυτοί έδωσαν την πρώτη απάντηση απέναντι στα ψευτοεπιχειρήματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και το κατάπτυστο παραλήρημα του δελτίου Τύπου που βγήκε από το ΥΠΕΚΑ  για να δικαιολογήσει την τροπολογία-έκτρωμα που κατέθεσε στη Βουλή που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ.

Οι καμπάνες που χτύπησαν συντονισμένα σήμερα το πρωί στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από όλη τη χώρα και η παρουσία αντιπροσωπειών από φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος, δηλώνουν την εναντίωση στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση – εκποίηση και κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την απαίτηση για κρατική χρηματοδότηση για τη διασφάλιση της λειτουργίας της, τον εκσυγχρονισμό της, την παραπέρα ανάπτυξή της, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, κεκτημένων μέσα από ΣΣΕ, την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών.

Μετά από τη συνάντηση μεταξύ  των Σωματείων και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έγινε χθες παραμονή της κινητοποίησης και την τοποθέτηση του κυρίου Τσίπρα που, όπως δήλωσε, “η ουσία της αντιπαράθεσης δεν είναι αν η ΛΑΡΚΟ παραμείνει κάτω από το δημόσιο έλεγχο, αλλά με ποιον τρόπο θα γίνει ιδιωτικοποίηση”, αποδεικνύει  ότι στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν χωρούν αυταπάτες διαλόγων.

Στη ΛΑΡΚΟ συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μια ο κόσμος της εργασίας που με το αίμα και τον ιδρώτα του παράγει τα πλούτη και από την άλλη ο παρασιτικός κόσμος του κεφαλαίου που κλέβει τον πλούτο που παράγουμε.

Όσοι πραγματικά είναι με τον κόσμο της εργασίας, είναι δίπλα μας στο πεζοδρόμιο, υπερασπίζονται το σύνολο των αιτημάτων μας με αυταπάρνηση και είναι μαζί με τους εργαζόμενους.

Το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ μπορεί να πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά. Μέρα με την ημέρα οι εργαζόμενοι ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση και τα ψέματά της.

Η κυβέρνηση θέλει να δείξει δύναμη, πυγμή, να μας περάσει ότι είναι άτρωτη. Γελιέται η ίδια και όλοι αυτοί που υπερασπίζονται την ίδια πολιτική.

“Το μπόι τους το κοιτάζουν σούρουπο και νομίζουν ότι είναι γίγαντες, δεν αργεί όμως να ξημερώσει”. Οι εργαζόμενοι αν συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, είμαστε γίγαντες και θα τους κερδίσουμε.

Μπορεί όπου έχουν την “μπάλα και το γήπεδο” δικό τους να περάσουν τα νομοσχέδιά τους, να τα ψηφίσουν, όπως στη Βουλή και στα υπουργεία τους. Το αν όμως αυτά τα νομοσχέδια και τις αποφάσεις τους οι εργαζόμενοι θα τα κάνουν κουρελόχαρτα, αυτό θα το καθαρίσει η αταλάντευτη, ατσάλινη, αποφασιστικότητα και αντοχή στα δίκαια αιτήματά μας.

Το Συνδικάτο μας καθημερινά θα βγάζει δελτία Τύπου και ανακοινώσεις για να ενημερώνει συνεχώς τους εργαζόμενους, όλη την εργατική τάξη της χώρας μας.

Μπροστά μας έχουμε, μαζί με τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία ως συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ανήκουν στην ίδια πολιτική που κλείνει και τη ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι σήμερα αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία με νέα 24ωρη αύριο και συγκέντρωση στη 1.00 στον κόμβο της Εθνικής Οδού στο Μαρτίνο. Πάμε όλοι μαζί οργανωμένα και συντεταγμένα για περιφρουρήσουμε το περιεχόμενο του δίκαιου αγώνα μας.

Όλοι και όλες λοιπόν αύριο στη 1.00 το μεσημέρι στο Μαρτίνο.

Ο αγώνας συνεχίζεται αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε».

Σχετικά