Μουλκιώτης:Αναγκαία η αναστήλωση του Παρεκκλησίου Αγ. Αθανασίου στις Θεσπιές

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

O βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναγκαιότητα αναστήλωσης του Παρεκκλησίου Αγ. Αθανασίου στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι το πέτρινο Εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, το οποίο αποτελεί σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, από την πρόσφατη χιονόπτωση, η στέγη του υπέστη σοβαρή ζημιά,( Δείτε ΕΔΩ)η οποία ενδέχεται να προκαλέσει και άλλη στο εσωτερικό της, ακολουθώντας την πορεία της εγκατάλειψης και της έλλειψης συντήρησης από ειδικευμένο προσωπικό, όπως χιλιάδες άλλα μνημεία. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι καθήκον που παραλαμβάνει η κάθε γενιά και υποχρέωση που παραδίδει στην επόμενη

Κατόπιν αυτών, ζητά από την αρμόδια Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε αφενός να μην υπάρξει περαιτέρω βλάβη στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου και αφετέρου να γίνει η αναστήλωση του. 

Σχετικά