Οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς δίνουν τη μάχη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, βρισκόμαστε και εμείς στην πρώτη γραμμή της μάχης

για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με την καθαριότητα στους δημόσιους χώρους, τους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα, την λειτουργία και τη συντήρηση όλων απαραίτητων υποδομών των πόλεων, την εξυπηρέτηση των πολιτών (ΚΕΠ) και τη βοήθεια (ΒσΠ, Κοινωνικές Υπηρεσίες) στις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στα ανήμπορα και μοναχικά άτομα που στο πρόσωπό μας βλέπουν το φίλο, τον συγγενή , το δικό τους άνθρωπο και αποτελούμε το «παράθυρο» προς τον έξω κόσμο και την κοινωνία.

Ταυτόχρονα όμως δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, που διασφαλίζουν όχι μόνον τη δική μας υγεία και ασφάλεια αλλά και όλων όσων εξυπηρετούμε. Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τα μέλη του να μην κάνουν καμία παραχώρηση ως προς την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, για την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους, για να μην γίνουν οι ίδιοι «υγειονομική βόμβα», αλλά και για να μπορούν να βρίσκονται στη μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Είναι ξεκάθαρο ότι σ’ αυτή τη μάχη καλούμαστε όλοι μας να δώσουμε -και θα δώσουμε- τον καλύτερό μας εαυτό.Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καλεί το λαό να αναλογιστεί την ατομική ευθύνη, δηλώνει  ορθά – κοφτά στους εργαζόμενους πως πρέπει να «ματώσουν» ξανά, να δεχτούν την καταστρατήγηση δικαιωμάτων, την εκτίναξη της «ευελιξίας» και της τηλεργασίας, την εκ περιτροπής εργασία..Δεν δεχόμαστε την μετακυλιση των κυβερνητικών- κρατικών ευθυνών , στην ατομική ευθύνη. Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε αποδείξει ότι έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας και της κρισιμότητας της κατάστασης , σε αντίθεση με αυτούς που μας κυβερνάνε, διαχρονικά. Όταν εμείς υπερασπιζόμασταν τα δημόσια αγαθά της Υγείας, της Πρόνοιας, του Περιβάλλοντος και της Καθαριότητας των δημόσιων χώρων και λέγαμε ότι αυτά δεν είναι εμπορεύματα, αυτοί μας χλεύαζαν, μας έλεγαν “τεμπέληδες” και καλλιεργούσαν σκόπιμα τον κοινωνικό αυτοματισμό ,ενώ είχαν και έχουν στραμμένο το μάτι τους στους μεγαλοεργολάβους, στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στο ξεπούλημα των υπηρεσιών στους ιδιώτες και στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Τούτες τις “μέρες της καραντίνας” είναι ευκαιρία να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε και να δούμε και την επόμενη μέρα. 

Είναι βέβαιο πως με το που παύσει η καραντίνα οι κάθε λογής νεοφιλεύθεροι παπαγάλοι , αυτοί που μιλούν τώρα για «μαχητές» της υγείας και της καθαριότητας των δρόμων, θα βγουν απο τις κρυψώνες τους και θα απαιτήσουν επιτακτικά να πληρώσουμε πάλι εμείς το “μάρμαρο”. Θα μιλάνε για την ελευθερη αγορά, θα λένε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά αποτελούν βαρίδια στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευημερία μας κ.τ.λ. Τους ξέρουμε, δεν είναι κάτι καινούργιο αυτή η στάση. Την έχουν επιδείξει διαχρονικά , με τα ολέθρια , όπως όλοι αντιλαμβάνονται τωρα , αποτελέσματα για την κοινωνία και το λαό.

Τότε, εμείς δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τις εγκληματικές ευθύνες αυτού του συστήματος που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.

Όλοι μαζί , εργαζόμενοι και πολίτες , πρέπει αποδοκιμάσουμε αυτές τις πολιτικές και να τιμωρήσουμε αυτούς που με τις πολιτικές τους , τις δράσεις και τις παραλείψεις τους, άφησαν ανοχύρωτη την κοινωνία  σε άλλη μια κρίσιμη ώρα, όπως είναι τώρα η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού.

Συναδελφισσες-οι , θα συνεχίσουμε τη μάχη για Δημόσιο έλεγχο όλων των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών , σθεναρά , χωρίς δεύτερες σκέψεις και κομπιασματα , σταθερά και απαρασαλευτα στην πορεία που έχει χαράξει ο σύλλογος μας τα τελευταία 7 χρόνια. 

Αυτές τις δύσκολες ώρες , παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο , στηρίζουμε ο ένας τον άλλον , ώστε να βγούμε ΟΛΟΙ μαζί νικητές και να χαράξουμε την επόμενη μέρα.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ  ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Για το Δ.Σ.

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

             ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Σχετικά