Κραυγές αγωνίας φυλακισμένων γυναικών στον Ελεώνα Θηβών για μάσκες, αντισηπτικά και γιατρούς

Ζητούν σχέδιο αποσυμφόρησης των φυλακών ενώ καταγγέλλουν ότι πρέπει να πληρώσουν για όλα

Στις φυλακές όλης της χώρας επικρατεί μεγάλη αναστάτωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μέσα από το OPEN TV μια έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Θήβας κάνει έκκληση ώστε να υπάρξουν κριτήρια για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Σημειώνει ότι έχουν αποκλειστεί από τον έξω κόσμο, καθώς δεν δέχονται ούτε καν επισκεπτήρια από την οικογένειά τους. Λέει ότι δεν μπορούν ούτε ρουχισμό να λάβουν αλλά ούτε και κάποια αναγκαία πράγματα και επισημαίνει ότι πρέπει όλα να τα πληρώνουν. Μάλιστα, τονίζει ότι δεν μπορούν ούτε τα παιδιά τους να δουν ενώ για μάσκες και αντισηπτικά ούτε λόγος.

«Ακούμε ότι υπάρχει μια διάθεση και αναμένουν κάποιες πρωτοβουλίες. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρξουν κάποια κριτήρια για να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Το κριτήριο να μην είναι το όριο της ποινής ούτε το είδος του αδικήματος. Δηλαδή όχι να αποσυμφορηθούν μόνο τα οικονομικά αδικήματα. Υπάρχει κόσμος που περιμένει το εφετείο του σε αδικήματα που έχουν μειωθεί πολύ τα πλαίσια», τονίζει η ίδια και προσθέτει: «Στις φυλακές είμαστε αποκλεισμένοι από επισκεπτήρια οικείων. Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε ρουχισμό ούτε πράγματα από έξω.

Ολα τα αγοράζουμε. Φανταστείτε είμαστε μητέρες με ανήλικα παιδιά έξω, πολλές μονογονεϊκές οικογένειες που είναι μόνο μητέρες και τα παιδιά τους είναι έξω μέσα σε αυτή την πανωλεθρία».

«Αντισηπτικά δεν μας έχουν δώσει και απαγορεύεται η χρήση αντισηπτικών μέσα στους θαλάμους. Ούτε μάσκες έχουν δώσει», λέει η έγκλειστη στις φυλακές Θήβας και προσθέτει: «Εχουν σταματήσει τα τακτικά ιατρεία. Οποιος νοσεί αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βγει έξω σε νοσοκομείο. Δεν υπάρχει μεταγωγή για νοσοκομείο.

Υπάρχουν μέσα ανάπηροι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, με σοβαρές αναπηρίες και δεν μπορούν να βγουν έξω. Για το νοσοκομείο θα μας βγάλουν πλέον αν είμαστε προς το ετοιμοθάνατο».

ethnos.gr

Σχετικά