Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 1832 στο σύνολο και 81 νεκροί

Η άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ, είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τη χώρα να μετρά συνολικά 1.832 ασθενείς Covid-19, εκ των οποίων 55% είναι άνδρες. Ο λοιμωξιολόγος συμπλήρωσε πως έχουν πραγματοποιηθεί 28.584 κλινικά δείγματα για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε, 501 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ άλλα 679 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσματα κορωνοϊού. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 90 διασωληνωμένους, εκ των οποίων, 19 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Από τους βαριά ασθενείς, 72% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 ακόμη θανάτους, με τη χώρα να μετρά 81 νεκρούς από τον κορωνοϊό, εκ των οποίων 23 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Αισιόδοξα τα νέα έρευνα για τον κορωνοϊό σε εγκύους

Συνεχίζοντας την ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μια αισιόδοξη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκύους που διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό. Όπως είπε, η μελέτη σε 43 έγκυες στη Νέα Υόρκη, έδειξε πως το 86% παρουσίασαν την πολύ ήπια μορφή της ασθένειας Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός. Επιπλέον, κανένα από τα μωρά δεν βρέθηκε μολυσμένο από τον ιό.
Οι κομάντος του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως από την Τετάρτη το σύστημα υγείας αποκτά «Κομάντος», καθώς με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας, ξεκινούν επισκέψεις κατ’ οίκον από 500 ειδικές μονάδες, με ένα κονδύλι περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Αποστολή των Κινητών Ομάδων είναι κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού Covid-19, διαδικασία που χαρακτηρίζεται «κλειδί» για την αποφυγή διάδοσης του ιού στην επόμενη φάση, όταν δηλαδή αρχίσουν να αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.

Εκτός από την ενεργοποίηση αυτών των Κινητών Ομάδων, με προσωπικό που θα προσληφθεί με τρίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα τρίμηνο, θα ενισχυθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ με 100 άτομα, συνθέτοντας έτσι ένα πλαίσιο άμεσης δράσης.

Σχετικά