Όταν η ΑΕΚ σταματούσε τον πόλεμο με ποδόσφαιρο

Μια από τις πιο λαμπρές στιγμές στην ιστορία της το φιλικό με την Παρτιζάν

Εκτός από τους τίτλους και τις ευρωπαϊκές πορείες, η ιστορία για τους αθλητικούς συλλόγους γράφεται και με άλλους τρόπους. Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για την ΑΕΚ, καθώς σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια έβαλε ένα τεράστιο παράσημο, για το οποίο λίγοι μπορούν να καμαρώνουν

Ήταν 7 Απριλίου του 1999, όταν η Ένωση έστελνε ένα μήνυμα ειρήνης σε όλη την ανθρωπότητα. Οι «κιτρινόμαυροι» αψήφησαν τον πόλεμο και ταξίδεψαν μέχρι το Βελιγράδι που βομβαρδιζόταν από το ΝΑΤΟ, με σκοπό να παίξει φιλικό με την Παρτιζάν και να φωνάξει «ΟΧΙ» στον πόλεμο.

Ο κόσμος έστειλε και αυτός το δικό του μήνυμα στον πλανήτη, όταν στο 61ο λεπτό οι φίλαθλοι, ανάμεσά τους και κάποιοι του «δικεφάλου» μπήκε στο γήπεδο και αγκάλιασε όλους τους παίκτες.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ξεχάσει εκείνη την ημέρα, όπως και κανείς που ασχολείται με το λαοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη.

«Γιατί αυτή η ομάδα γνωρίζει πώς γράφεται η ιστορία!

Γνωρίζει πώς να ξεπερνάει τον κάθε φόβο!

Όταν η ΑΕΚ πέρασε τα σύνορα της ιστορίας…

Όταν το ποδόσφαιρο νίκησε τον πόλεμο!», έγραψε η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ στα social media.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρτιζάν (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Νταμιάνοβιτς, Κράσοβιτς, Σάβιτς, Σανόγεβιτς, Στογιάνοβιτς, Βούκοβιτς, Ιλιτς, Ιβιτς, Μπιέκοβιτς, Τόμιτς, Κέζμαν.

ΑΕΚ (Όλεγκ Μπλαχίν): Ατματσίδης (29’ Μιχαηλίδης – 40’ Κουρκούνας), Κοπιτσής (40’ Κωστένογλου), Μπαμπούνσκι (42’ Καψής) Καλιτζάκης, Τσέκολι (46’ Ζήκος), Κατσαβός, Σαβέβσκι (32’ Κασάπης), Μαλαδένης, Μιλοβάνοβιτς, Ζουμπούλης, Νικολαΐδης.

Σχετικά