Τις “πληγές” του από την κακοκαιρία μετρά ο Δήμος Λεβαδέων

Ενέργειες του Δήμου Λεβαδέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο, καθιζήσεις οδοστρωμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (Κυριάκι – Αρβανίτσα), πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τον εγκλωβισμό συνδημοτών μας στις οικίες τους εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας ύδατος σε οικόπεδα πέριξ των κατοικιών τους στην Κοινότητα Αλαλκομενών.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κ.κ. Ιωάννη Δήμου και Μιχάλη Σαγιάννη καθόλη τη διάρκεια του φαινομένου βρίσκονταν μαζί με συνεργεία του Δήμου Λεβαδέων στις περιοχές όπου οι προκληθείσες ζημιές ήταν εντονότερες για το συντονισμό των δράσεων με τη διάνοιξη ρεμάτων παραπλεύρως των δρόμων για την απομάκρυνση των υδάτων, την απάντληση υδάτων από παρακείμενα οικόπεδα σε οικίες Ρομά στην Κοινότητα Αλαλκομένων, αλλά και για μια πρώτη αποτύπωση των ζημιών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο Κωπαϊδικό πεδίο εντός των εδαφικών ορίων του Δήμου Λεβαδέων, οι οποίες εκτιμώνται περίπου στα 5.000 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας για το συντονισμό των δράσεων αντιμετώπισης των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και τον προγραμματισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Λεβαδέων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Μάκη Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με την οποία ζητά την άμεση αποστολή αρμόδιων κλιμακίων για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαριστεί όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τη συνεργασία και τη βοήθεια τους, τα στελέχη της Υπηρεσίας του Δήμου Λεβαδέων που εργάσθηκαν άοκνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία, καθώς και τον πρώην Αντιδήμαρχο Λεβαδέων κ. Κωνσταντίνο Καπλάνη για το αμείωτο ενδιαφέρον του.

Σχετικά