Ενωση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας:«Το παράρτημα του ΠΑΜΕ και ο διχαστικός του λόγος»

Ανακοίνωση Ενωσης Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας

«Το παράρτημα του ΠΑΜΕ και ο διχαστικός του λόγος»

              Μόνο θλίψη και απορία στους συναδέλφους της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο, προκαλεί ο διχαστικός και ξεπερασμένος λόγος της ΕΑΚΠ, που αδυνατώντας να κατανοήσει ότι η δυναμική της έχει συρρικνωθεί πλέον στα όρια της συνδικαλιστικής εξαφάνισης, συνεχίζει ως γνήσιος κομματικός εκφραστής, τον στείρο καταγγελτισμό και τα παρωχημένα συντεχνιακά  στερεότυπα!

              Ανακοίνωση Νο1 – 13.4.2020: Φανερά εκνευρισμένοι οι συντάκτες μιας ακόμα έκθεσης ιδεών, μας εγκαλούν για όλους και για όλα! Λειτουργώντας ώς κομματικά  φερέφωνα, ισοπεδώνουν λεκτικά (δεν τους έχει απομείνει και άλλος τρόπος) τους πάντες καλώντας, εν τέλει τους συναδέλφους να μας βάλουν «σε καραντίνα» από την δήθεν ενασχόλησή μας με τα εργασιακά θέματα! Ποιοι; Αυτοί που:

             Πιστοί στις ιδεολογικές, μονολιθικές αγκυλώσεις που ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεράσουν, δηλώνουν μονίμως αλλεργικοί απέναντι σε κάθε ιδιωτική προσφορά και πρωτοβουλία, η οποία όπως έχουμε ξεκάθαρα δηλώσει πολλάκις,  σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την ευθύνη της πολιτείας, τίθενται απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προστασία των συναδέλφων! Εάν δεν αναλαμβάναμε καμία πρωτοβουλία, τότε θα μας μέμφονταν για ανυπαρξία ενώ τώρα μας μέμφονται για προώθηση δημοσίων σχέσεων, χορηγών και…και…

           Ως προς το θέμα των δωρεών θα τους θυμίσουμε κάποιο γεγονός του 2012, σαν ένδειξη της μέγιστης και επιλεκτικής υποκρισίας, μιας παράταξης που έχει μάθε να πορεύεται με συγκεκριμένο τρόπο, το οποίο έλαβε χώρα στην Ένωσή μας. Ενώ δεν συμφώνησαν έως σήμερα με καμία εκ των προτάσεων του Προεδρείου για στήριξη συναδέλφων μετά από κάποια δυσάρεστα γεγονότα, αποφάσισαν, ευρισκόμενοι τότε στο Προεδρείο της Ένωσης, οικονομική στήριξη στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας (υπ’αριθμ. 33/8-2-2012 έγγραφο Ένωσης Στερεάς Ελλάδας), ως μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα τους!  Στην περίπτωση εκείνη αναφανδόν και επιλεκτικά εισηγήθηκαν και συμφώνησαν στην οικονομική στήριξη (αυτό προέταξε η εντελλόμενη κομματική πειθαρχία) των οικογενειών των εργαζομένων! Δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθότι έπρεπε να αναδειχθεί και εκεί η αγωνιστικότητά τους!

           Επειδή όμως την επιλεκτική αγωνιστικότητα αποτυπώνει ξεκάθαρα η ιστορία, δεν την είδαμε ούτε στις καταγγελίες της Ένωσης  (10.4.2018 και 28.7.2019) κατά συγκεκριμένων προσώπων για αλλαζονικές και προκλητικές συμπεριφορές της Διοίκησης, στις οποίες η λαλίστατη και πολυγραφότατη ΕΑΚΠ δεν έλαβε καμία θέση, μη στηρίζοντας αυτές επί της ουσίας!

          Τα «περί ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων» μόνο ως φαιδρούς ισχυρισμούς μπορούμε να τους εκλάβουμε, καθώς θεωρούν, μάλλον κινούμενοι από  ψευδαίσθηση, ότι μπορούν να καθοδηγούν τους συναδέλφους ακόμα και στην επιλογή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος!!!

          Ανακοίνωση Νο2 – 20.4.2020: Περί διδαγμάτων της 21ης Απριλίου 1967.

         Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 53 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, οι τιμητές της δημοκρατίας εμπλέκοντας και παραλληλίζοντας  αμφίσημες έννοιες, ψαρεύοντας ως συνήθως σε θολά νερά, θέτουν ούτε λίγο ούτε πολύ, θεσμικό ζήτημα, ισχυριζόμενοι ότι η οπλοφορία των προανακριτικών υπαλλήλων του Π.Σ. εγείρει ζήτημα δημοκρατίας (γνωρίζοντας επί της ουσίας ότι αυτό πρακτικά δεν λειτούργησε ποτέ)!

         Μάλιστα μας καλούν να μην γίνουμε «μαντρόσκυλα» για την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών! Η παραίνεση αυτή γίνεται τελικά από συνδικαλιστική κίνηση ή από λαϊκή κομματική οργάνωση;

         Αποκαλούν όλους εμάς κυβερνητικούς συνδικαλιστές την ώρα που εκδίδουν ανακοινώσεις απόλυτης τήρησης της κομματικής τους γραμμής, όπως πάντα έκαναν, περιμένοντας οι συνάδελφοι να ταυτιστούν με αυτή, προσδοκώντας κάθε αυτονόητο όφελος!  

         Τελικά δεν κατανοούν ότι κανένας πλέον δεν προτίθεται να ακολουθήσει αυτό το ύφος, διότι έχει ξεπεραστεί από τις εποχές και τα πράγματα!

        Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από την οπλοφορία των ανακριτικών υπαλλήλων του Π.Σ. κατά την ταπεινή άποψή μας! Κινδυνεύει από διχαστικές αντιλήψεις, η οποίες αναμοχλεύουν το παρελθόν χωρίς κανένα νόημα!

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

          Κοτρώνης Παναγιώτης                                                              Υφαντής Ευάγγελος

Σχετικά