Σε ανοδική πορεία ο υδράργυρος – «Χτυπάει» 25άρια το Σαββατοκύριακο

Πρόγνωση του καιρού έως και την Κυριακή – Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

Σε ανοδική πορεία θα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή ο υδράργυρος στην ελληνική επικράτεια, με την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών να υποχωρεί αισθητά και τη θέση της να παίρνει ο ανοιξιάτικος ήλιος. Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει και τους 25 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Σήμερα, ωστόσο, θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ στις νότιες περιοχές δεν αποκλείεται να βρέξει.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 24 Απριλίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και της Πελοποννήσου και η Κρήτη όπου θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στη Θεσσαλία από 2 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 20, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 7 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 19 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, και τοπικά στις Κυκλάδες και στα νότια πελάγη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς.

kairiko_map_fri

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

kairiko_map_sat

Πιθανότητα βροχής στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα
ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

kairiko_map_sun

Σχετικά