Θρίλερ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν – “Βρίσκεται σε κώμα” λένε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης

Σε κώμα, μετά από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα, φέρεται να είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα.

Η Κίνα έστειλε την Πέμπτη ομάδα ειδικών στην Βόρεια Κορέα για να βοηθήσουν τους γιατρούς του, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν επιδεινώθηκε η υγελία του 36χρονου ηγέτη.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται να μην έχει επαφή με το περιβάλλον, ύστερα από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε και να έχει μείνει “φυτό”.

Οι φήμες πως ο 36χρονος ισχυρός άνδρας του καθεστώτος υπεβλήθη σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου και έκτοτε, η υγεία του διατρέχει “σοβαρό κίνδυνο”, κυκλοφόρησαν γρήγορα στα μέσα ενημέρωσης της Δύσης με πρώτο το CNN να δίνει την είδηση, επικαλούμενο αξιωματούχο των ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που οι γείτονες χώρες, Κίνα και Νότια Κορέα, έκαναν λόγο για “ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες”.

Από την πλευρά της η ιστοσελίδα Daily NK, που έχει έδρα τη Σεούλ και επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ανέφερε πως ο Κιμ υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά στο νοσοκομείο της επαρχίας Χιανγκσάν από ομάδα γιατρών της Βορείου Κορέα, με επικεφαλής καρδιοχειρουργό από το νοσοκομείο της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο ηγέτης του καθεστώτος αναρρώνει σε μία από τις βίλες του στην Χιανγκσάν υπό την επίβλεψη των γιατρών του.

Την ίδια ώρα πάντως που δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την υγεία του βορειοκορεάτη ηγέτη, στο twitter έχει γίνει trend το hashtag, #KimJongUndead, δηλαδή ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός.

Ωστόσο, Νοτιοκορεάτες κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ένας Κινέζος αξιωματούχος επιμένουν ότι τίποτα δεν δείχνει ότι κινδυνεύει η ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν και ότι δεν υπάρχει ασυνήθιστη κινητικότητα στην Βόρεια Κορέα.

Η τελευταία φορά που έγινε αναφορά για παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν σε κυβερνητική σύσκεψη ήταν στις 11 Απριλίου, ενώ δεν παρέστη στην μεγαλειώδη παρέλαση για τα γενέθλια του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου.

Σχετικά