Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Θήβας, από τις 6 έως τις 13 Μαΐου λόγω εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης της παλαιάς Άνω Διάβασης.

Ειδικότερα, από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Μαΐου έως τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Μαΐου, θα σημειωθεί ολική διακοπή της κίνησης των οχημάτων και στα δύο ρεύματα. 

Οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Θήβας και μέσω του δεξιού παράπλευρου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως το 90ο χλμ, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο μέσω κατάλληλα διαμορφωμένου προσωρινού ανοίγματος σύνδεσης με την παράπλευρη οδό. Αντίστοιχα, οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Θήβας και μέσω του αριστερού και εν συνεχεία δεξιού παράπλευρου, καθώς και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Ριτσώνας από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Τέλος μετά το πέρας των παραπάνω εργασιών, από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 7 έως την Τετάρτη 13 Μαΐου, θα ισχύσει αποκλεισμός της ράμπας εισόδου του Α/Κ Θήβας με κατεύθυνση προς Λαμία. Οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Θήβας με κατεύθυνση προς Λαμία, με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων και παράκαμψης στο δεξιό παράπλευρο, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Ριτσώνας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο.

Τέλος να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύς των εν λόγω ρυθμίσεων, θα υπάρξει αναπροσαρμογή στις τιμές των διοδίων τελών του μετωπικού σταθμού Θήβας, ενώ θα ισχύσει αναστολή είσπραξης διοδίων τελών στον πλευρικό σταθμό διοδίων Θήβας στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Λαμία, με τον αντίστοιχο στην κατεύθυνση προς Αθήνα να είναι εκτός κυκλοφορίας λόγω της εκτροπής κυκλοφορίας.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της τροχαίας και τη σχετική σήμανση.

Σχετικά