Πέθανε ο Χρήστος, ο άστεγος της Σταδίου

Ο Χρήστος που ήταν ο άστεγος της Σταδίου πέθανε, όπως έκανε γνωστό η Κιβωτός των Αστέγων.

Ο Χρήστος, ο άστεγος της Σταδίου που ίσως αποτελεί τον πιο γνωστό Έλληνα άστεγο, πέθανε μόνος και αβοήθητος. Μάλιστα, η Κιβωτός των Αστέγων έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του Χρήστου, από την σελίδα της στο Facebook, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι έχασε την ζωή του από τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος, είχε στήσει το δικό του σπίτι με όσα υπάρχοντα είχε σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας και κάθε Χριστούγεννα στόλιζε το δέντρο του ενώ παράλληλα έγραφε ποιήματα.

Στον κορυφή του δέντρου αντί για αστέρι έβαζε έναν σκούφο του Αγίου Βασίλη.

Τα στολίδια τα είχε μαζέψει από φίλους και περαστικούς στέλνοντας σε όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης τις γιορτινές ημέρες.

Ακόμη, πριν από μερικά χρόνια, τον Χρήστο είχε φωτογραφίσει η βρετανική Telegraph.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ του άστεγου φίλου μας … , του Χρήστου, του Χρηστάρα, του πιο γνωστού αστέγου στην Ελλάδα, στην οδό Σταδίου .
Από εχθές, 4-5-2020, μετά την άρση των περιορισμών, στις μετακινήσεις, αρχίσαμε πάλι να συλλέγουμε πληροφορίες, για την κατάσταση των αστέγων ,αλλά , και, να βοηθάμε , τους απόλυτα φτωχούς, της κοινωνίας μας, πιο πρίν, μας είχε απαγορευθεί, να το κάνουμε .
Σήμερα, 5-5-2020, με πολύ μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο, πρίν το Πάσχα, του φίλου μας του Χρήστου, του πιο παλιού αστέγου του κέντρου της Αθήνας, με καταγωγή από την Ικαρία, πρ. οικοδόμου, τοξικο-εξαρτημένου, αλλά με μεγάλη καρδιά, που έγινε γνωστός, πριν από 4 χρόνια, όταν μόλις εκλέχθηκε ο Τσίπρας, πήγε στο εκλογικό του περίπτερο, και του εκμαίευσε, μία δήλωση, στην τηλεόραση , ότι σε 1 μήνα, θα λυθεί, το θέμα της αστεγίας.
Και, δυστυχώς, ήταν ψέματα.
Ο Χρηστάρας, που τον βοηθάγαμε συχνά, από το υστέρημα μας, δεν φοβόταν, να λέει δημόσια την αλήθεια.
Είχε πολιτικοποιηθεί, μέσα στην απόλυτη φτώχια και δυστυχία του.
3 φορές τον είχε συλλάβει το Α.Τ. Ακροπόλεως, γιατί έκανε δημόσια δηλώσεις, εναντίον των πολιτικών….
Βοηθούσε τους άλλους αστέγους, και κατέγραφε την δυστυχία τους…
Δεν ήταν άγιος, ένας συνηθισμένος άνθρωπος ήταν, αλλά , άλλη, η μικρο-παραβατικότητα, για την επιβίωση, και άλλη των καθαρμάτων, που κατευθύνουν, με απανθρωπιά, τις τύχες του πλανήτη μας.
Έκανε πολλές προσπάθειες απεξάρτησης, δεν ήταν κακός άνθρωπος.
4 διαδοχικές χρονιές, αυτόν, είχαμε επιλέξει, για να του δώσουμε, το ένα =1 και μοναδικό και συμβολικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να του δώσουμε χαρά, και να δείξουμε και στην κοινωνία , να ακολουθήσει.
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ, Ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΟΥ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΥ, ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ…
Αιωνία του η μνήμη, θα τον θυμόμαστε, για την διάθεση του, να μην σιωπά, να καταγγέλλει, και να λέει την αλήθεια, όταν, απειρο-ελάχιστοι άλλοι τολμούσαν να το κάνουν…
Όχι μόνο, άστεγοι, αλλά και απλοί πολίτες, που φοβούνται …
Αυτός ο φόβος είναι , που αφήνει ανενόχλητα, τα λαμόγια, και τους απατεώνες, των Μ.Κ.Ο., να συνεχίζουν την άθλια δράση τους, σε βάρους της κοινωνίας , αλλά και της πατρίδας μας…

ΟΜΑΔΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ
5-5-2020
Υγ. η είδηση του θανάτου του, προήλθε, από 2 διαφορετικούς αστέγους, των οποίων οι καβάτζες, ήταν κοντά, σε εκείνην του Χρήστου.
Η μία είναι η πειραιώτισσα Εύα, που είναι άστεγη, αλλά παρόλα αυτά διαβάζει βιβλία.
Ο άλλος, είναι ένας φίλος του, και αυτός άστεγος.
Άλλη επιβεβαίωση δεν μπορούμε να έχουμε.
Πέθανε, μας είπαν, από πνευμονία, αλλά μάλλον, ήταν από τον κορωνο-ιό….
Πέθανε στον δρόμο, βρώμικος, αβοήθητος, χωρίς ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη, και πεινασμένος, εκεί, που έζησε, τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής του….
Στον δρόμο,…
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ….

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ του άστεγου φίλου μας … , του Χρήστου, του Χρηστάρα, του πιο γνωστού αστέγου στην Ελλάδα, στην οδό Σταδίου…

Σχετικά