Δημοσκόπηση «μαχαιριά» για τον Τσιόδρα –Ένας στους τρεις ΔΕΝ ανησυχεί καθόλου για τον κορονοϊό

Δημοσκόπηση «μαχαιριά» για τον Τσιόδρα – Ένας στους τρεις ανησυχεί μέτρια… ή καθόλου για τον κορονοϊό

Πως αξιολογούν οι πολίτες την διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων και την τήρηση των οδηγιών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse. Τι πιστεύουν για την διαχείριση της κρίσης και πως θεωρούν πως θα αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις.

Ο κορονοϊός είναι εδώ και απειλεί όμως τον περισσότερο κόσμο τον φοβίζει περισσότερο η οικονομία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην ερώτηση για το πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα

Το 33% απάντησε πολύ, το 30% αρκετά, το 20% μετρια, το 6% λίγο και το 7% ελάχιστα έως καθόλου. Ένα ποσοστό δηλαδή που φτάνει το 33% που δεν δείχνει να παίρνει και τόσο σοβαρά τον φόβο των ιατρών για τον κορονοϊό.

Όσον αφορά την ηλικίες που φοβούνται περισσότερο και λιγότερο τον κορονοϊό όπως είναι αναμενόμενοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ερωτώμενοι είναι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο. Ειδικότερα από 17-29 ετών ανησυχούν αρκετά έως πολύ το 58%, από 30-44 ετών το 55%, από 45 έως 59 το 64% και από 70 ετών και άνω το 72%.

Τα βγάζουν δύσκολα οι περισσότεροι
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και στην ερώτηση για το κατά πόσο έχουν επηρεάσει εσάς και την οικογένειά σας στον οικονομικό τομέα ο κορονοϊός, τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα.

Συγκεκριμένα το 53% απαντά από αρκετά έως πολύ, 19% μέτρια, και το 23% λίγο έως καθόλου. Στο ηλικιακό φάσμα η ηλικίες από 18-29 σε ποσοστό 46% θεωρούν πως ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους αρκετά ως πολύ. Στις ηλικίες 30-44 το ποσοστό ανεβαίνει στο 57% και είναι ίδιο και στην ηλικιακή ομάδα 45-59 ετών. Από τους 60 και άνω το ποσοστό φτάνει το 49%.

newsit.gr

Σχετικά