Τραγωδία στο Πακιστάν: «Χάσαμε και τους δύο κινητήρες» (Photo | Video)

Ενώ οι διασώστες αναζητούν ακόμα επιζήσαντες και πτώματα στα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε πάνω στο φτωχογειτονιά στο Καράτσι του Πακιστάν, αρχίζει σταδιακά να ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας της πτώσης του Α320 που κόστισε τη ζωή σε 106 ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Συγκεκριμένα, στα όσα είπε ο πιλότος πριν το αεροσκάφος των διεθνών πακιστανικών αερογραμμών (PIA) συντριβεί, αναφέρθηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Αμπντουλάχ Χαν.

«Η τελευταία συνομιλία μας με τον πιλότο ήταν όταν ανέφερε ότι αντιμετώπιζε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας και πρόσθεσε: «Του απαντήσαμε ότι είναι έτοιμοι και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης για να προσγειωθεί όπου μπορέσει, αλλά ο πιλότος αποφάσισε να κάνει μια περιστροφή… Πρόκειται για ένα πολύ τραγικό περιστατικό».   Παράλληλα σε ηχητικό ντοκουμέντο που μεταδίδεται στα ΜΜΕ του Πακιστάν και του Ινδίας, ακούγεται ο κυβερνήτης της μοιραίας πτήσης να λέει: «Χάσαμε και τους δύο κινητήρες», πριν λάβει την άδεια να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατόν, αφού το αεροσκάφος συνετρίβη κατά την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο.

Σχετικά