Καταγγελία: Eταιρεία στη Θήβα προχώρησε σε απολύσεις

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε την εταιρεία

Viking Norsafe, η οποία προκειμένου να διασώσει τα κερδη της, προχώρησε μόλις χθες στην απόλυση ακόμη 3 (τριών) συναδέλφων μεταλλεργατών κλείνοντας εντελώς το τμήμα κατασκευής γερανών (καπόνια) για βάρκες με πρόσχημα πάντα την μείωση του κέρδους και την προσωρινή πτώση παραγγελιών και εργασιών. Οι απολύσεις αυτές αποτελούν την συνέχεια άλλων 5 συναδέλφων μεταλλεργατών που απολύθηκαν πριν μερικές βδομάδες. Οι χθεσινές απολύσεις είναι στοχευμένες γιατί 2 εκ των απολυμένων είναι συνδικαλιστές μέλη του Συνδικάτου μας με προφανή στόχο τη τρομοκράτηση των συναδέλφων. Δε θα τους περάσει!

Συνάδελφοι να χτυπήσει τώρα συναγερμός και να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις!

Μία εταιρεία που ήδη είχε μειώσει το εργατικό δυναμικό κατά 50% (περίπου  60 άτομα) και δούλευε συνεχώς υπερωρίες με πλήρη εντατικοποίηση μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, μία εταιρεία που λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς του δημοσίου και έχει πάρει αρκετά σκάφη, περιπολικά, πλωτά νοσοκομεία (ασθενοφόρα), επιλέγει να συνεχίσει να κατασκευάζει όλα αυτά τα σκάφη χωρίς τεχνικό προσωπικό, μηχανουργείου και φορτώνει την χασουρα στους απολυόμενους!!

Σε αυτή την νέα επίθεση στους εργαζόμενους, η επιχείρηση έχει βρει συμπαραστάτη την κυβέρνηση, η οποία όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έχει δώσει και μέσω των κατάπτυστων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου αμέτρητα αντεργατικά εργαλεία ώστε η εργοδοσία όχι μόνο να διασφαλίζει τα κέρδη της αλλά να τα μεγιστοποιεί εις βάρος των εργαζομένων. Και σαν να μην έφταναν αυτά μας παραμυθιάζουν με ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης, τα οποία προέρχονται από την καθημερινή φορολογική αφαίμαξη των εργαζομένων. Από αυτά επιστρέφουν ένα μέρος μέσω του κοινού ευρωπαϊκού ταμείου, όχι για τη στήριξη των εργαζομένων αλλά των πολυεθνικών ομίλων.

Το λεφτόδεντρο τελικά είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, οι καθημερινοί παραγωγοί του πλούτου κάθε επιχείρησης, για τις οποίες στο τέλος της ημέρας και αφού αυτές έχουν σκάσει από τα κέρδη, μας στέλνουν στην ανεργία.

Συνάδελφοι μη χάνουμε άλλο χρόνο .Είναι η ώρα της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της αντεπίθεσης. Η συμμέτοχη στο συνδικάτο είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες γιατί η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας είναι ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε την συνεχή επίθεση που δεχόμαστε όπως κι αν εκφράζεται. Χθες με μειώσεις μισθών, σήμερα με απολύσεις, αύριο με κλείσιμο τμημάτων. Όλα αυτά συμβαίνουν διότι τις αποφάσεις για τις ζωές μας τις παίρνουν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες ( Viking Norsafe ) όπου μαζί με τις εντολοδόχους κυβερνήσεις τους, τσακίζουν τις ζωές μας με βασικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους.

Απαιτούμε από την εργοδοσία της VIKING να ανακαλέσει τώρα όλες τις απολύσεις. Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά