Το Δικαστήριο ακύρωσε την παράνομη διαγραφή του Χρήστου Καραλή από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

‘ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ’

Επειδή ζητούμενο είναι πάντα η δικαίωση και όχι η εκδίκηση, σε ό,τι με αφορά, τουλάχιστον, ανέκαθεν υπήρξα αντίθετος σε ό,τι εμπεριείχε υποψία αδικίας για τους ανθρώπους που μου εμπιστεύθηκαν την εκπροσώπησή τους στο συνδικαλιστικό μας όργανο, αλλά και γενικότερα.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, λαμβάνω υπόψη πολύ σοβαρά, προσωπικά και ευσυνείδητα το μερίδιο υπευθυνότητας που μου αναλογεί ως  Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αλουμίνιο της Ελλάδος».

Η δικαστική περιπέτεια που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019, μετά την άδικη, αβάσιμη, ανίσχυρη και, τελικά, ανήθικη εις βάρος μου επίθεση και την παράνομη διαγραφή μου από τον ‘εργολάβο – πρόεδρο των διαγραφών΄και το γνωστό ‘κονκλάβιο’ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, έλαβε τέλος, με πανηγυρική και ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ, για μένα, δικαίωση.

Επιθυμώ, όμως, να αναφερθώ στους ”κυρίους” που με περισσό ΘΡΑΣΟΣ καταφέρθηκαν εναντίον μου, ενήργησαν ερήμην μου με τρόπο ΥΠΟΥΛΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ, προκειμένου να φανούν ως λαμπροί και αγνοί ‘υπερασπιστές’ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ, η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι η απόφασή τους να με διαγράψουν από μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, ‘παραβιάζει ευθέως την αρχή της αναλογικότητας, δοθέντος ότι αποτελεί το επαχθέστερο πειθαρχικό μέτρο’, ‘πάσχει ακυρότητας’, αφού ‘η εκφρασθείσα προσωπική μου άποψη και ψήφος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν μια πολιτική θέση και απόφαση, η οποία δεν δύναται να ελεγχθεί στο πλαίσιο του ν. 1264/1982.΄(Δημοσίευση δικαστικής απόφασης της 29ης Απριλίου 2020)

Έχοντας πλήρη επίγνωση των λόγων και των πράξεών μου, προτίθεμαι ν’ ασκήσω αγωγή κατά των ‘κυρίων’ αυτών, ώστε να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη και η προσωπική μου υπόληψη μετά την κατασυκοφάντησή μου, αν και για μένα, προσωπικά, όλα αυτή η διαδικασία ήταν, απλώς, θέμα χρόνου να επιστρέψει – και με την υπογραφή του δικαστηρίου (αρ. αποφ. 59/2020, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς), πλέον –  την ένοχη λάσπη σε εκείνους που την έριξαν, θεωρώντας ως προσωπική τους ιδιοκτησία, ‘τσιφλίκι’, για να μιλήσω στη γλώσσα τους, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Υ.Γ.  Όποια έσοδα προκύψουν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα δοθούν εκεί που πρέπει , ως αντίδωρο αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας.

 Χρήστος Καραλής,

 Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Λεβαδέων,

 Γενικός Γραμματέας Εργαζομένων, ‘Αλουμίνιο της Ελλάδος’.

Σχετικά