Συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα – Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Σε συγκέντρωση με θέμα τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη λειτουργία της και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η εκδήλωση έγινε στη Λάρυμνα, με τη συμμετοχή εργαζομένων στο εργοστάσιο αλλά και άλλες εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ καθώς και κατοίκων της περιοχής, ενώ μετά την εισηγητική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα ακολούθησαν παρεμβάσεις και συζήτηση.

Ανάμεσα στους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ξεχώρισε η παρουσία εκπρόσωπων από τα επιχειρησιακά Σωματεία των Εργαζομένων σε Λάρυμνα, Εύβοια, Αη Γιάννη Βοιωτίας και την έδρα της επιχείρησης στην Αθήνα, των κλαδικών Συνδικάτων Μετάλλου Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ).

Τη συζήτηση παρακολούθησαν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ και ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης παρευρέθηκε ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και φυσικά εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σε δήμους.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ και εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί «συνέχεια της σταθερής, αταλάντευτης στήριξης του ΚΚΕ στο δίκαιο και τίμιο αγώνα των εργαζομένων», έναν αγώνα που είναι ελπίδα για την εργατική τάξη και «βραχνάς για τη κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, την ΕΕ, το κεφάλαιο». (Βίντεο)

Σχετικά