Υπόθεση Μαντλίν: Και με τρίτη εξαφάνιση παιδιού συνδέουν τον γερμανό παιδόφιλο

Πρόκειται για την εξαφάνιση του 6χρονου γερμανού Ρενέ Χάζεε επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας το 1996

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, καθώς ο 43χρονος ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία της, Κρίστιαν Μπρίκνερ, πιθανόν να συνδέεται και με άλλες υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών.

Εκτός από την πιθανή σχέση του 43χρονου Γερμανού με την εξαφάνιση της 5χρονης γερμανίδας Ίνγκα, οι αρχές ερευνούν και τρίτη εξαφάνιση ανηλίκου, του 6χρονου γερμανού Ρενέ Χάζεε, η οποία ενδεχομένως και αυτή σχετίζεται με τις προηγούμενες δύο.

Όπως γράφει η «Koelner Stadt-Anzeiger» (έκδοση Σαββάτου) η αστυνομία ερευνά την σχέση του 43χρονου Γερμανού, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μάντλιν, με την απαγωγή του Ρενέ επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξάχρονος Ρενέ είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρα του και του συντρόφου της. Η υπόθεση συνέβη έντεκα χρόνια πριν από την παγκοσμίως γνωστή εξαφάνιση της -τότε τρίχρονης- Μάντλιν στην πόλη Πράια ντα Λουζ, του Αλγκάρβε.

Ο Αντρέας Χάζεε, πατέρας του Ρενέ, είπε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι ελπίζει πως τώρα θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο γιος του, αλλά δεν πιστεύει ότι ο Ρενέ είναι ακόμα ζωντανός.

Η αστυνομία, επίσης, συνδέει τον 43χρονο Μπρίκνερ με την εξαφάνιση της Ίνγκα Γκεχρίκε, ενός κοριτσιού 5 ετών, που σημειώθηκε το 2015 κατά τη διάρκεια ενός μπάρμπεκιου με την οικογένειά της στη Σαξονία, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σπίτι του υπόπτου. Σύμφωνα με τις υποθέσεις των αρχών, η Ίνγκα κατευθύνθηκε προς το δάσος, για να μαζέψει ξύλα για τη φωτιά και δεν επέστρεψε ποτέ.

Αναζητείται η τότε κοπέλα του 

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν την τότε κοπέλα του 43χρονου, που ζούσε μαζί του σε μια φάρμα που βρισκόταν 25 λεπτά με τα πόδια από το θέρετρο όπου περνούσαν τις διακοπές τους οι ΜακΚαν και η οποία θεωρείται πρόσωπο – κλειδί για την υπόθεση.

Ανατριχιαστικοί διάλογοι

Την ίδια στιγμή ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για τις λεπτομέρειες από τη δράση του γερμανού παιδόφιλου που βρίσκεται στη φυλακή για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία, ο οποίος έχοντας εκτίσει τα 2/3 της ποινής είναι πολύ πιθανό να αποφυλακιστεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Έγγραφα που φέρνει στο φως το Spiegel περιγράφουν πως ο Μπρίκνερ φαντασιωνόταν σε τσατ στο ίντερνετ την απαγωγή και την σεξουαλική κακοποίηση παιδιού τον Σεπτέμβριο του 2013.

Φέρεται να είπε σε γνωστό του ότι ήθελε «να αρπάξει κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσει για ημέρες» και ότι θα ήταν πιο ασφαλές να καταστρέψει μετά τα στοιχεία.

Ο 43χρονος ύποπτος έχει βαρύ ποινικό μητρώο που αφορά σεξουαλικά εγκλήματα κατά μικρών κοριτσιών και γυναικών, αλλά και διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και θέρετρα διακοπών, καθώς και εμπορία ναρκωτικών.

Σχετικά