Οι Anonymous έριξαν και τη σελίδα του τουρκικού υπ. Εθνικής Αμυνας

xaker

Το 24ωρο περιελάμβανε συνολικά τρεις επιθέσεις, μία από τουρκικής πλευράς και δύο από ελληνικής.

Ο διαδικτυακός πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας καλά κρατεί… Ολα ξεκίνησαν όταν Τούρκοι χάκερ «έριξαν» την ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης και ανέβασαν ένα μήνυμα στα τουρκικά, στα αγγλικά, αλλά και στα ελληνικά. Η ομάδα που ανέλαβε, σύμφωνα με το μήνυμά της, τη διαδικτυακή επίθεση είναι η Ayyidiz Tim ο «κυβερνοστρατός της Τουρκίας». Κάτω από το μήνυμα υπήρχε ένα βίντεο με ένα τραγούδι, μεταφρασμένο από τα τουρκικά (δείτε τη μετάφραση εδώ).

Λίγο αργότερα, απάντηση στους Τούρκους χάκερ που «έριξαν» τη σελίδα του δήμου Χαλκηδόνος έδωσαν οι Anonymous Greece. Οι Ελληνες χάκερ, με ανάρτησή τους στο Twitter, ανέφεραν ότι «έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μετά από επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Αμύνης είναι εκτός».

Τελικά, όπως αποδείχθηκε -εκ παραδρομής- στο μήνυμά τους έγραψαν ότι χάκαραν αυτό το τουρκικό υπουργείο ενώ είχαν επιτεθεί στη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Λίγες ώρες αργότερα, οι Ελληνες χάκερ επανήλθαν, αυτή τη φορά με σκοπό να «ρίξουν» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. «Επειδή έγινε θέμα πριν με το λάθος που κάναμε, το διορθώνουμε ρίχνοντας το υπουργείο Αμύνης, τελικά», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η ανάρτησή τους στο twitter

screenshot_20200607-213527_facebook.jpg

Σχετικά