Νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο απέκτησε ο Δήμος Τανάγρας

Με ένα νέο, υπερσύγχρονο σάρωθρο χωρητικότητας ενός κυβικού ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Τανάγρας. Το καινούργιο μηχάνημα, το οποίο παρελήφθη στις 05/06/2020 από τον Δήμαρχο Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια θα συμβάλλει στον καλύτερο οδοκαθαρισμό του Δήμου.

Το υπερσύγχρονο μηχάνημα είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, φιλικό στο περιβάλλον και έχει την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμων με αντίστοιχα μηχανήματα της γενιάς του. Μπορεί να εργάζεται και να κινείται αποτελεσματικά τόσο σε στενούς δρόμους ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και σε σημεία όπου υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία, όσο και σε πεζόδρομους και στεγασμένους χώρους. Δεν καθαρίζει μόνο δρόμους, αλλά μπορεί και να συμβάλλει αποτελεσματικά στον καθαρισμό των ρείθρων (των αυλακιών στις άκρες και κατά μήκος των δρόμων). Λειτουργεί με σύστημα ψεκασμού νερού με δεξαμενή χωρητικότητας 200 λίτρων και διαθέτει σύγχρονο σύστημα συμπίεσης, που μπορεί να φτάσει στην αποθήκευση απορριμμάτων περίπου 700kg, όπως μικρών πετρών, λασπών, μπουκαλιών κλπ.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο τελικό ποσό των 105.400,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η προμήθεια έγινε με ανοιχτή διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 4412/2016 και με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα, από οικονομικής άποψης, προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας και τιμής.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι “Ο Δήμος Τανάγρας αποκτά με οργάνωση και προγραμματισμό σταδιακά υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Με την προμήθεια του ολοκαίνουργιου αναρροφητικού σαρώθρου εξασφαλίζεται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες καθώς και η μείωση του κόστους καθαριότητας. Επιπλέον, η χρήση του θα έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην Υγεία καθώς η αποτελεσματική συλλογή των απορριμμάτων και η χρησιμοποίηση νερού κατά την σάρωση θα μειώνουν αισθητά τις πιθανές εστίες μόλυνσης και υγειονομικού κινδύνου. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε έναν δήμο-Πρότυπο σε επίπεδο καθαριότητας και προστασίας της Δημόσιας Υγείας.»

Σχετικά