Η Γιορτή του Αγίου Πνεύματος στη Βοιωτία-Εικόνες

Ψυχοσάββατο, Εορτή Πεντηκοστής και Αγίου Πνεύματος 

Το Σάββατο προ της Πεντηκοστής, 6 Ιουνίου 2020, Σάββατο των ψυχών κατά το οποίο η Εκκλησία μας μνημονεύει και προσεύχεται για την ανάπαυση πάντων των επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου κεκοιμημένων χριστιανών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πέτρας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του Ψυχοσάββατου. Ενώ την παραμονή, Παρασκευή 5 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ καθώς και τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Γεροντισσών της Μονής Γερόντισσας Χριστοδούλης και Γερόντισσας Θεοκλήτης.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 7 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία τον Εσπερινό της Γονυκλισίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Βαγίων. Ο κ. Γεώργιος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην ενότητα των προσώπων της Αγίας Τριάδας, η οποία ενότητα αποτελεί το πρότυπο για τις σχέσεις των ανθρώπων.

Το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας του ομωνύμου χωρίου, πλαισιούμενος από τους κατοίκους του χωρίου, οι οποίοι συμμετείχαν στον Εσπερινό με τάξη και σειρά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Το θείο λόγο κήρυξε ο παν. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κόκκινου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Θεοδόσιος Χρίστου. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι θα πρέπει να αναθερμανθούν οι σχέσεις των ανθρώπων, τις οποίες έπληξε η επιδημία του κορωνοϊού και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

imtl.gr

Σχετικά