Απίστευτο: Κινδυνεύουν οι χασισοκαλλιέργειες στην Αλβανία λόγω κορωνοϊού!

Τεράστιο πρόβλημα στην επόμενη σοδειά του χασίς στην Αλβανία, προκάλεσε ο …κορωνοϊός! Την απίστευτη αυτή διάσταση της πανδημίας αποκάλυψε στο astinomiko.gr Αλβανός που έχει καταδικαστεί στην χώρα μας για διακίνηση ναρκωτικών και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη πηγή, η αυστηρή καραντίνα και η σφράγιση των συνόρων, σε σημείο στρατιωτικού νόμου, που επέβαλε η Αλβανική κυβέρνηση λόγω της πανδημίας ήδη από τις 9 Μαρτίου, προκάλεσε μια …παράπλευρη απώλεια. Την αδυναμία των «καρτέλ του χασίς» της χώρας να προμηθευτούν σπόρο για τις νέες καλλιέργειες κάνναβης.

Κάθε χρονιά η προμήθεια του σπόρου για τις χρυσές καλλιέργειες της Αλβανικής μαφίας, γίνονταν τον Μάρτιο, αφού η περίοδος για την φύτευση του σπόρου είναι από τα μέσα Απριλίου μέχρι και το τέλος Μαΐου, οπότε και επικρατούν οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες στην χώρα, για την ανάπτυξη των νέων δενδρυλλίων.

Οι βασικές χώρες προμήθειας του σπόρου της κάνναβης, για τα Αλβανικά κυκλώματα ναρκωτικών, είναι η Ολλανδία και η Ελλάδα, όμως λόγω της πολύ σκληρής πολιτικής που άσκησε η Αλβανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το …σύστημα πάγωσε.

Έτσι μέχρι και την 1η Ιουνίου που άρχισε η σταδιακή, όχι όμως εκτεταμένη, άρση των περιοριστικών μέτρων στην Αλβανία, η ιδανική περίοδος για την φύτευση του …ευγενούς φυτού είχε παρέλθει, με αποτέλεσμα οι προβλέψεις για την επόμενη σοδειά να είναι δυσοίωνες!!

Σύμφωνα με εκθέσεις της Αλβανικής Αστυνομίας, στην περιοχή του Λαζαράτι μόνο, καλλιεργούνται εκτάσεις που αποφέρουν 500 τόνους χασίς τον χρόνο. Ποσότητα που διακινείται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αστείο; Κωμικοτραγικό; Ό,τι και να είναι, αποτελεί μια πραγματικότητα.

Άλλωστε και στην χώρα μας κατά την περίοδο της καραντίνας, η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 40%. Και ο λόγος δεν ήταν μόνο το γεγονός, ότι οι πολίτες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Σχετικά