«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με το μαζικό τους συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μαζί με τις οικογένειες τους έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με διαλυτικές συνέπειες για την επιχείρηση και τους ίδιους, κορυφώνοντας παράλληλα έναν κύκλο κινητοποιήσεων με απεργίες, καταλήψεις, Γενικές Συνελεύσεις.

Με τη διαδήλωσή τους στο Σύνταγμα, μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τις οικογένειές τους, εργαζόμενους και κατοίκους από όλη τη Στερεά που γνωρίζουν πολύ καλά πως ο αγώνας αυτός είναι δικός τους, αλλά και την πλατιά έμπρακτη αλληλεγγύη Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και φορέων της Αττικής ακύρωσαν τις συκοφαντίες που αναπαρήγαγαν το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία με τραγούδια του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ. Ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων της ειδικής διαχείρισης. Εδώ και τώρα χρηματοδότηση από τα δεκάδες δισ. που δίνονται και σε άλλες επιχειρήσεις, για τον εκσυγχρονισμό και παραπέρα ανάπτυξη εργοστασίου και μεταλλείων, για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με τους βουλευτές Γιώργος Μαρίνο, Χρήστο Κατσώτη και Θανάση Παφίλη και τους ευρωβουλευτές Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου. Παραβρέθηκε ακόμη ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:

«Για μια ακόμα φορά είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη μαχητική αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στις οικογένειές τους, στο λαό όλης της περιοχής όπου βρίσκονται τα εργοστάσια και τα ορυχεία της ΛΑΡΚΟ.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Ο αγώνας που έχουν δώσει αυτούς τους μήνες με αγωνιστικότητα και μαχητικότητα οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ είναι σημαντική παρακαταθήκη. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα. Μόνο με τον αγώνα μπορούν να ευοδωθούν τα αιτήματα, να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ, για τη χρηματοδότησή της, για την ανάπτυξή της σε μια σχεδιασμένη οικονομία, σε μια άλλη κοινωνία, είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, όπως είμαστε σήμερα εδώ στους δρόμους, στο Σύνταγμα, με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα, μέχρι να σώσουμε τη ΛΑΡΚΟ.

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πραγματικά έγκλημα. Είναι η συνέχεια, αφού ακολουθεί την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που οδήγησαν σε απαξίωση τη ΛΑΡΚΟ, που οδηγούν σε αυτή την άθλια κατάσταση τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς του πλούτου της χώρας μας.

Καλή δύναμη στον αγώνα».

Σχετικά