Απάντηση Ντασιώτη στα ερωτήματα της παράταξης “ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ»

Σε απάντηση των ερωτημάτων που θέτει προς τη Δημοτική Αρχή, με Δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της Παράταξης «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ», (Δείτε Εδώ)τα οποία τέθηκαν και απαντήθηκαν  κατά την 6η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10-6-2020,σημειώνουμε τα παρακάτω.

 Στο πρώτο ερώτημα για την καθυστέρηση που υπάρχει στην κατασκευή των γηπέδων 8χ8 στις Θεσπιές και 5χ5 στο Νεοχώρι, υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη  διαγωνιστική διαδικασία «Προμήθειας συνθετικού Χλοοτάπητα», έγινε το 2018 με την επίβλεψη του τότε αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικών & Οικονομικών και νυν ερωτώντα  και κρίθηκε άγονη.

Υπήρξε διόρθωση της μελέτης και εκ νέου προκήρυξη το 2019, με αναγκαστική, πολύμηνη, αναστολή των διαδικασιών λόγω των εκλογών (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2019).

Με το τέλος των εκλογικών απαγορεύσεων, αλλά και την ανάληψη καθηκόντων από τα νέα όργανα που προέκυψαν από τις εκλογές, (Σεπτέμβριος 2019),ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο τον Δεκέμβριο του 2019.

 Οι καιρικές συνθήκες του Χειμώνα και αμέσως μετά οι περιορισμοί και οι αξεπέραστες δυσκολίες που προκάλεσε η Πανδημία-καραντίνα (κλείσιμο εταιρειών, απαγόρευση εισαγωγών, κτλ),δεν επέτρεψαν την έναρξη των εργασιών, οι οποίες, ουσιαστικά έχουν ξεκινήσει (με την εγκατάσταση των εργολάβων)  και μάλιστα κατά ευτυχή συγκυρία ταυτόχρονα με την εργολαβία  της νέας δεξαμενής στις Θεσπιές και στον ίδιο χώρο, που αποτρέπει σοβαρά προβλήματα στη σωστή χωροθέτηση των έργων.

Είναι αυτονόητο πως η Δημοτική Αρχή, είναι η πρώτη που θέλει άμεσα να παραδώσει τα έργα στο κοινό, αλλά είναι και υποχρεωμένη να απέχει από το λαϊκισμό υπερασπίζοντας  το συμφέρον του Δήμου.

Στο Δεύτερο ερώτημα για την απουσία των Θεσπιών από τα συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, δόθηκε απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ωστόσο έκπληξη  προκαλεί ο χρόνος που τίθεται το ερώτημα και τα αντανακλαστικά αντίδρασης της Παράταξης.

Η παρουσίαση των συλλεκτικών Νομισμάτων έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδος στις                11-2-2020 (πριν τέσσερις μήνες).Εξυπακούεται πως δεν υπήρξε καμία διαβούλευση για τη μορφή των Νομισμάτων ώστε να θεωρηθεί ότι αδρανήσαμε.

Στην Παρουσίαση αυτή κατατέθηκε η άποψη του Δημάρχου, πως θα έπρεπε να υπάρχουν και οι Θεσπιείς και την ίδια μέρα υπήρξε δημόσια ανακοίνωσή του. Στις 14-2-2020,υπήρξε ερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή Γ.Μουλκιώτη.

Στις 26-2-2020 υπήρξε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με πρώτο θέμα την αδελφοποίηση με το Δήμο Σπάρτης, στην οποία συζητήθηκε και το ζήτημα των συλλεκτικών νομισμάτων χωρίς να υπάρχει καμία πρόταση ή αντίδραση από την παράταξη «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ», αλλά ούτε και στο διάστημα της καραντίνας, που ακολούθησε και έως την συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου, υπήρξε προφορική η γραπτή γνωστοποίηση αντίδρασης .

Η πανδημία του  GOVID 19,ουσιαστικά έκλεισε τον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επιτροπής για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και οι πόροι της μεταφέρθηκαν στην αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Εύλογα μας  προκαλεί τεράστια έκπληξη η επαναφορά ενός θέματος, σε χρόνο απόμακρο και άσχετο, που οι δυνατότητες και οι ενέργειές μας έχουν εξαντληθεί από κάθε άποψη, παρόλο που πράγματι συντελέστηκε μια ιστορική αδικία.

Παρεμπιπτόντως σύντομα θα ανακοινωθούν οι εκδηλώσεις που ο Δήμος Αλιάρτου –Θεσπιέων θα πραγματοποιήσει για να τιμήσει τους Ήρωες και την Ιστορία μας.

Στο Τρίτο ερώτημα για την καθαριότητα και κλάδευση των κήπων παραπέμπουμε στις απόψεις των δεκάδων δημοτών που καθημερινά τους επισκέπτονται και εκφράζονται με ενθουσιασμό. Σίγουρα το ζήτημα των Κήπων είναι τέτοιο που προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών, αλλά η απομάκρυνση κάθε είδους απορριμμάτων, η καθαριότητα, η πυροπροστασία τους και η ασφάλεια των επισκεπτών θα πρέπει να μας ενώνουν.

 Στο Τέταρτο ερώτημα για την λειτουργία των αρδευτικών δικτύων στις τοπικές κοινότητες που υπάρχουν, ο κανονισμός Άρδευσης, που ψηφίστηκε το 2016 από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, δίνει σαφείς κατευθύνσεις, οι οποίες είναι γνωστές σε  όλους.

Στην αναφορά για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εξυπηρέτηση των Δημοτών μας στο Δημοτικό Κατάστημα των Θεσπιών, δεν ακούστηκε τίποτα από την παράταξη «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» για την εξωθεσμική παρέμβαση του Προέδρου της Κοινότητας, που δημιούργησε το πρόβλημα, δεδομένου μάλιστα πως ο επικεφαλής της διατέλεσε επί οκτώ χρόνια Διοικητικός Αντιδήμαρχος, αρμόδιος και για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ η λύση που προτείνεται για πρόσληψη υπάλληλου ορισμένου χρόνου, δεν επιλύει κανένα πρόβλημα γιατί δε θα υπάρχει δικαίωμα υπογραφής του προσωρινού υπαλλήλου.

Τέλος είναι βέβαιο ότι ο καλύτερος συντονισμός αποτελεί πάντα το στοίχημα της διοίκησης, αλλά σε κάθε περίπτωση η τήρηση των διαδικασιών και της νομιμότητας, αποτελεί την ασπίδα του υπαλληλικού προσωπικού, αλλά και όσων λαμβάνουν αποφάσεις, ενώ ταυτόχρονα είναι και  υποχρέωση απέναντι στο Δημότη. Οποιαδήποτε  καθυστέρηση προκύπτει από αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να επιλυθεί από καμία Δημοτική Αρχή.

ΓΡΑΦΕΊΟ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ –ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Σχετικά