Προς ολοκλήρωση ο κόμβος του Μαυρομματίου-Αυτοψία Παπαθωμά-Ντασιώτη-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Στον υπό κατασκευή κόμβο του Μαυρομματίου, πραγματοποίησαν αυτοψία σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Γιώργος Ντασιώτης,ενημερώνοντας για την πορεία του έργου.

Η Π.Ε. Βοιωτίας προχωρά απρόσκοπτα στην κατασκευή των κόμβων στο δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Βοιωτίας ενώ οι δύο πρώτοι  κόμβοι, αυτοί  της Θήβας (κόμβος Μιχαϊλίδη) και του Μαυρομματίου, ολοκληρώνονται και είναι ήδη φωταγωγημένοι.

 Πρόκειται για ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό 3.500.000 €.

«Αφού ολοκληρωθούν οι δύο προηγούμενοι κόμβοι, ακολουθεί η κατασκευή κόμβων του Παρορίου, του Αγίου Βλασίου και του Ρωμαίικου.

Η κα Παπαθωμά δήλωσε τα εξής:

Αυτή τη στιγμή ο κόμβος είναι προς ολοκλήρωση, έχει παραδοθεί ήδη στη κυκλοφορία. Ολοκληρώνεται μέχρι και αύριο με τη τοποθέτηση των στηθαίων σε όλο το μήκος του κόμβου, είναι ήδη φωταγωγημένος. Ένα μικρό κομμάτι του κόμβου θα ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο γιατί θα μπει αντιολισθητικός τάπητας, αυτό σημαίνει πως οι θερμοκρασίες θα μας επιτρέψουν να ρίξουμε το συγκεκριμένο είδος τάπητα και βεβαίως είναι ένα έργο που αφήνει το αποτύπωμα μιας σπουδαίας δράσης η οποία ξεκίνησε για να αλλάξει την όψη της Βοιωτίας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης ανέφερε,ότι  πράγματι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο ο κόμβος του Μαυρομματίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, και από την Π.Ε Βοιωτίας και  είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους.

Ο σημαντικότερος είναι τα ζητήματα της ασφάλειας των διερχομένων, μιας και μιλάμε για την παλαιά εθνική οδό  και ο κόμβος σε μια πολυσύχναστη περιοχή, που εξυπηρετεί την Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, αλλά και μέρος της Δ.Ε Θίσβης.

Στο συγκεκριμένο σημείο έχουμε θρηνήσει και νεκρούς με τα εικονίσματα να είναι απέναντι αν τα κοιτάξετε.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικά