Μαρκέλλα: Βρέθηκε η κοκκινομάλλα που φέρεται να πήρε την 10χρονη

Στα χέρια των Aρχών η γυναίκα που φέρεται να είχε αρπάξει τη 10χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που φέρεται να άρπαξε τη Μαρκέλλα έξω από το σχολείο της στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε από τις Αρχές στην Παραλία της Κατερίνης, στην Πιερία. Το γεγονός επιβεβαίωσε στο ethnos.gr και η δικηγόρος της οικογένειας ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να είναι άτομο από το περιβάλλον της.

Η κοκκινομάλλα, η οποία είναι ηλικίας περίπου 35 ετών, φέρεται να μένει στην ίδια πολυκατοικία με τη μητέρα της Μαρκέλλας και τον πατριό της. Γνωρίζονταν με τη μητέρα της Μαρκέλλας, ωστόσο, δε προκύπτει προς το παρόν να είχαν κάποια ιδιαίτερη σχέση. Η γυναίκα αυτήν την ώρα κρατείται στη Διεύθυνση Ασφαλείας του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πέσει περισσότερο φως στα αίτια της απαγωγής..

Η 10χρονη Μαρκέλλα αναγνώρισε την κοκκινομάλλα που φέρεται να την άρπαξε, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

Την ώρα που οι αστυνομικές έρευνες, για τα κίνητρα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η αρπαγή της 10χρονης, βρίσκονται σε εξέλιξη, η δικηγόρος της οικογένειας Ανθούλα Ανάσογλου είχε αναφέρει στο ethnos.gr πως, «οι ψυχοτρόπες ουσίες δόθηκαν προφανώς για να μην υποβάλει κάποια αντίσταση η Μαρκέλλα ή αν ήταν σε κατοικημένη περιοχή να μην ακουστούν οι φωνούλες της. Αυτό λέει η διαίσθησή μου».

Όπως είπε η δικηγόρος, προτίθεται να ζητήσει από την Εισαγγελία Ανηλίκων αντίγραφο των ιστολογικών εξετάσεων της 10χρονης. «Καταλαβαίνω ότι η ανάκριση είναι μυστική αλλά θέλουμε κάποια πρόσβαση στα έγγραφα γιατί θα δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής. Περιμένουμε να εγκριθεί η άδεια από τον Εισαγγελία προκειμένου ο αδερφός της Μαρκέλλας να την επισκεφτεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ελπίζουμε να δοθεί τις επόμενες μέρες» είπε η κ. Ανάσογλου και πρόσθεσε «Δεν γνωρίζω αν έχει καταθέσει η μικρή στην Αστυνομία. Έχει δει, όμως, το βίντεο που αναγνώρισε την γυναίκα».

Τι λέει η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου

«Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ζαγγελίδου.

Σχετικά